Mine Söğüt Kimdir? Mine Söğüt Nereli Ve Kaç Yaşında?

Mine Söğüt Kimdir? Mine Söğüt Nereli Ve Kaç Yaşında?

Mine Söğüt Kimdir? Mine Söğüt Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Mine Söğüt Kimdir? Mine Söğüt Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Mine Söğüt Kimdir?

Mine Söğüt, 1968 yılında İstanbul'da doğan bir Türk gazeteci ve yazardır. Babası deniz subayı olan Söğüt, ortaöğrenimini 1985 yılında Kadıköy Kız Lisesi'nde tamamlamış ve aynı yıl babasını kaybetmiştir. İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı bölümüne giren Söğüt, 1989 yılında okulu bitirerek aynı bölümde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Gazeteciliğe Güneş Gazetesi'nde başlayan Söğüt, daha sonra Tempo Dergisi ve Yeni Yüzyıl gazetesinde çalışmıştır. 1993 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada Haber dalında mansiyon ödülü almıştır.

Söğüt, profesyonel gazetecilik kariyerinden sonra Cihangir Postası adlı yerel bir gazetenin gönüllü editörlüğünü yapmıştır. İlk kitabı "Adalet Cimcoz: Bir Yaşam Öyküsü Denemesi" olan Söğüt, ardından "Beş Sevim Apartmanı - Rüya Tabirli Cin Peri Yalanları" adlı romanıyla dikkat çekmiştir. Ayrıca "Kırmızı Zaman," "Doğan Kardeş," "Şahbaz'ın Harikulade Yılı 1979," "Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey," ve "Dolapdere: Kürt Kediler, Çingene Kelebekler" gibi eserleri bulunmaktadır.

Mine Söğüt, 2011 yılında "Deli Kadın Hikayeleri" adlı öykü kitabını yayınlamış ve kitaptaki "Sinekler Sevişirken" adlı öyküyü tiyatroya uyarlamıştır. Aynı zamanda karikatürist Bahadır Baruter ile evlidir. 7 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazıları yazmaktadır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.