Müfredat değişikliği eleştirilerine yanıt: Sürekli güncelleme mi gelecek?

Müfredat değişikliği eleştirilerine yanıt: Sürekli güncelleme mi gelecek?

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliği ile ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliği ile ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi. Müfredatın güncellenmesi gerektiğine değinen Bakan Tekin, “Sürekli müfredat değiştiriliyor' deniyor. Peki, ne yapmamız lazım? Yani 'müfredatı yaptık, artık hiç değiştirmeyeceğiz' mi dememiz gerekiyor?" dedi.

"DİNAMİK OLMALI VE SÜREKLİ GÜNCELLENMELİ"

"Müfredat dediğimiz şey çok dinamik olmalı, sürekli güncellenmeli. Çünkü içinde yaşadığımız dönem gerçekten çok hızlı değişiyor. Çocuklarımız bu gelişmeleri bu değişimleri belki bizden daha hızlı takip ediyorlar. Biz bunu müfredatımızda, ders kitaplarımızda yansıtmazsak çocuklarımız nezdinde hem saygınlığımız azalacak hem de çocuklarımızı doğru yetiştirmemiş olacağız."

"REVİZYON DEĞİL, CİDDİ BİR DEĞİŞİKLİK"

Müfredatın sık sık revize edilmesini doğru bulduğunu belirten Tekin, "Müfredat anlamında bizim yaptığımız şey bir revizyon değil. Bizimki, ciddi anlamda bir müfredat değişikliği. Ana paradigmasından tutun, bize ait ve bizim değerlerimizle inşa edilmiş, bizim referanslarımızın ışığında oluşturulmuş bir eğitim sistemi inşa süreci. Bunun çalışmalarına da bugün başlamadık. Bu yaklaşık 10 yıllık bir süreç." şeklinde konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.