Mustafa Eröğüt kimdir? Mustafa Eröğüt özgeçmişi? Mustafa Eröğüt nereli?

Mustafa Eröğüt kimdir? Mustafa Eröğüt özgeçmişi? Mustafa Eröğüt nereli?

Türk futbolunda devrim yaratacak yenilikleri kamuoyu ile paylaşan TFF Başkanvekili Mustafa Eröğüt merak konusu oldu. Peki Mustafa Eröğüt kimdir? Mustafa Eröğüt özgeçmişi? Mustafa Eröğüt nereli?

Mustafa Eröğüt TFF adına dikkat çeken bir toplantı düzenledi. Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde spor medyasının temsilcileriyle bir araya gelen Eröğüt, gündemdeki önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Trendyol Süper Lig'de hayata geçirilen Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin çalışma prensipleri, VAR kayıtlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı, Merkez Hakem Kurulu'nun yapısının değişip değişmeyeceği gibi konular masaya yatırıldı.

VAR Merkezi'nde görevli VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun, uygulamalı olarak Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin detaylarını spor medyasına aktardı.

Coşkun, yeni sistemle birlikte yüksek çözünürlüklü 10 kamera ile donatılmış VAR Merkezi'nde maçlardaki ofsayt pozisyonlarının anlık olarak incelendiğini belirtti.

1-004.jpg

MUSTAFA ERÖĞÜT KİMDİR?

Eröğüt ise toplantıda Türkiye'de Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

İspanya La Liga örneğini vererek VAR kayıtlarının günün maçları bittikten sonra yayınlanabileceğini belirten Eröğüt, IFAB'ın bu konuda eğitim amaçlı izin verdiğini hatırlattı.

Türkiye'de de benzer bir uygulamanın test aşamasında olduğunu ifade eden Eröğüt, konuyla ilgili kararların en kısa sürede kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Mustafa Eröğüt kimdir? Mustafa Eröğüt özgeçmişi? Mustafa Eröğüt nereli?

Mustafa Eröğüt Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Sportif direktörlük koltuğu için 2 aday isimden biri olan Mustafa Eröğüt, Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın damadıdır. Aydınlar, daha önce Fenerbahçe başkanlığı için yarışmış; ancak dönemin başkanı Aziz Yıldırım'a yenişememiştir. Mustafa Eröğüt, Mehmet Ali Aydınlar'ın kızı Zeynep Aydınlar ile dünya evine girmiştir.

Eröğüt ile ilgili açık kaynaklarda sınırlı bilgiler bulunmaktadır. Detaylara ulaşıldığında haber güncellenecektir.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.