Soner Cengiz

Soner Cengiz

Neler oluyor

Neler oluyor

    Ülkemde neler oluyor sosyal medyada hızla yayılan kavgalar canımı sıkıyor.
    Sorsanız hepsi ülke menfaatini düşünüyor, ülkem insanını düşünüyor ama maalesef referandumda evet diyenin hayırcıya, hayır diyenin evetciye tahammülü yok.
   Sorsanız çoğu niye evet dediğini veya neden hayır dediğini bilmiyor.
   Bazısı Cumhuriyet elden gidiyor bazısı Dinsizlere karşı evet diyorum diyor ama bu işin ne Cumhuriyete ne de Dine zararı var.
    Bu ülke meselesi… neresinden bakmak istersen orasından bak… benim için sıkıntısı yok… evetcisi de hayırcısı da bu vatanın evladı ve bu vatan için canını hiç gözünü kırpmadan verecek insanlar çok.
   Üzülüyorum; çünkü kutuplaşma başlıyor ve bilinçsizce yaygınlaşıyor, bazı insanlar facebook’tan yazıyor bu söylediklerime… küfür etmeyin diye amma velakin farkında değil ki kendisi insanları kırıyor, kötülüyor, aşağılıyor …sadece kendini vatansever sanıyor.
   Yazık kardeşim bakın bu ülke 15 temmuz darbe girişimini halkın gücüyle hafif yaralarla atlattı halk birlik olmasaydı Suriye’den daha kötü durumda olurduk.
  Biz ülke olarak hep mazlumun yanında olmuşuzdur, devlet millet el ele, amma şunu bilin ki bizim gidecek kapımız yok.. bizim başka vatanımız yok.. ve bu cennet vatanın sahibi bu halktır ve bu asil halk ilelebet bu vatana dün olduğu gibi bugünde sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir onun için gelin herkesin görüşüne düşüncesine saygı gösterelim ve sonuçta ne çıkarsa bekleyelim ve görelim.     
    İyisi olsun diye de ALLAH’a dua edelim birbirimizi kırmayalım dökmeyelim.
   Siyasetçilerin mecliste yaptığı şovlara kanmayalım orada bağrışıp duruyorlar daha sonra çıkarlar doğrultusunda el ele kol kola giriyorlar.
   Herkesi hür iradesine bırakalım aklı fikri nereye yatıyorsa o şekilde oy’unu versin.
   Bizler dost kalalım ayrışmayalım ,ayrıştırmayalım benim birçok evet diyen bir o kadar da hayır diyen dostum var hepsi benim için değerli ve hepsi de vatanını seven iyisi olsun diye düşünen insanlar..
   Ne şeriat gelsin diyeni ne de başka bir şey’i duymadım, herkesin ortak derdi vatan o zaman görüş ayrılıkları olabilir. Saygı..saygı… saygı… benim oy’um mu vatan için millet için kalbimin sesi aklıma fikrime yatan neyse o şekilde kullanacağım oy’umu …
  Ama sonuç da ne olursa olsun gönlüm rahat olacak.
  Bu vatan; vatanı gerçekten sevenlerin… hem Türk’ün hem laz’ın hem kürd’ün hem çerkez’in hem gürcü’nün.
   Dualarımız vatanımızın refahı vatandaşlarımızın mutluluğu içindir.
  Sağlıcakla kalın… 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR