O Belediye Başkanı'ndan skandal karar: İlk icraat bölücülük!

O Belediye Başkanı'ndan skandal karar: İlk icraat bölücülük!

Diyarbakır Belediye Başkanı Ayşe Bucak Serra Küçük skandal bir karara imza attı!

2024 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanan DEM Partili belediye eş başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ile Doğan Hatun’un ilk icraatları ‘bölücülük’ oldu. Diyarbakır Belediye Başkanı Ayşe Bucak Serra Küçük, Kürtçe isimli iş yerlerine vergi indirimi yapacaklarını, ayrıca kültür-sanatta Kürtçeye geçileceğini belirtti.

KÜRTÇE TABELAYA VERGİ İNDİRİMİ

Ayşe Serra Bucak Küçük “İş yerlerinde Kürtçe isimleri tercih edecek olan işletme sahiplerine vergi indirimi uygulayacağız” dedi. Şehrin kültür sanat hayatını Kürtçe olarak dönüştüreceklerini söyleyen Küçük “Kürtçe tiyatro üretimleri aynı zamanda Kürtçe kent konservatuvarlarını yeniden açacağız. Aram Tigran ve Cegerxwin kültür merkezlerinde yeniden müzik, sinema, tiyatro eğitimleri vereceğiz. Daha fazlasını da açacağız” şeklinde konuştu.

"DİL KURSLARI AÇACAĞIZ"

Kürtçe dil kursları da kuracaklarını aktaran Küçük, Kürtçeyi kamusal alanda önceleyeceklerini belirterek “Dil Koruma ve Geliştirme Müdürlüğü kuracağız. Kürtçenin hem Zazaki hem Kurmanci lehçelerinde dil kursları açacağız” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.