Öğretmenler atanamıyor: Beyin göçüne neden oluyor

Öğretmenler atanamıyor: Beyin göçüne neden oluyor

Saadet Partisi TBMM Grup Başkanı Selçuk Özdağ, atanamayan öğretmenler ve sözleşmeli kamu çalışanları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Özdağ, ‘‘Bu sistem yüzünden yurtdışına beyin göçü veriyoruz’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin atanamayan ve kamuda sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler gibi bir kanayan bir yarası olduğunu belirtti. Özdağ, Türkiye'de şu an 1 milyon 200 bin öğretmenin olduğunu fakat bu öğretmenlerin gerek maddi noktada gerek özlük hakları noktasında büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekti.

ara-001.jpg

CUMHURBAŞKANI SÖZ VERDİ BAKANLIK UNUTTU

Yurt genelinde çok fazla eğitim fakültesinin bulunduğunu, buradan mezun olan öğretmen adaylarının atanmakta zorluk çektiğini belirten Özdağ, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden önce tüm memur alımları için mülakatı kaldıracaklarını söylemesine rağmen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ‘Mülakat gibi mülakat yapacağız’ diyor. Verilen sözü unutuyor. Bir yandan muhalefet döneminde torpilin, adam kayırmanın olduğunu söylüyor, diğer yandan benzer hareketlerde bulunuyor. İsteğimiz sözleşmeli öğretmenlerin biran önce kadroya alınmasıdır" dedi.

ara2-001.jpg

BEYİN GÖÇÜNE NEDEN OLUYOR

Türkiye'de beyin göçünün devam ettiğine dikkat çeken Özdağ, ABD, Kanada, Avusturalya ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Türkiye'deki genç beyinleri ülkelerine götürdüğünü ifade etti. ‘‘Türkiye insan kaynakları bakımından hızla çölleşiyor’’ diyen Özdağ, "Yetişmiş fidanlarımız da başka ülkelere giderek oralarda meyvelerini veriyor. İdarecilerin bunu da düşünmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

basliksiz-1-002.jpg

SORULARI TEKRAR HATIRLATTI

Mülakatlar konusunda geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e 9 maddelik soru hazırlamıştı. Hazırladığı maddelerdeki soruların bazılarını tekrar hatırlatan Özdağ, "Mülakat gibi" olmayan mülakatların sonuçlarına itiraz mümkün olacak mıdır? İletişim becerisi ve sorun çözme becerisi gibi yeterliliklerinin mülakat heyetlerince kısıtlı sürede test edilmesi ne kadar etkin olacaktır? Eğitim Fakültelerinin bu alanlardan gerekli yeterliliğe haiz öğretmenler yetiştirmediği hangi değerlendirmelere dayanmaktadır? Her eğitim döneminde ve her bakan değişiminde farklı uygulamalarla yazboz tahtasına çevrilmiş olmasından nasıl bir fayda amaçlanmaktadır?" diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.