Ömer Yeşilbaş Kimdir? Ömer Yeşilbaş Nereli Ve Kaç Yaşında?

Ömer Yeşilbaş Kimdir? Ömer Yeşilbaş Nereli Ve Kaç Yaşında?

Ömer Yeşilbaş Kimdir? Ömer Yeşilbaş Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Ömer Yeşilbaş Kimdir? Ömer Yeşilbaş Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Ömer Yeşilbaş Kimdir?

Ömer Yeşilbaş 1999 senesinde dünyaya gelmiştir. Dansları ile dikkat çekmektedir. Bir röportajında ise dansla ilgili serüveninden şu şekilde bahsetmektedir.

'' Dans etmeye 21 yaşında İzmir’de gecekondu mahallemizde ve İzmir sokaklarında başladım. Hayatımda dans edeceğime imkan vermezdim, dünyada dansa en uzak insan olabilirdim. Bir kış günü İzmir Kemeraltı’na, biriktirdiğim son paramla kendime kışlık kıyafetler almaya gittim. O dönemde ben kumaş pantolon, beyaz çorap, poşu ve topuğuna bastığım kundura ayakkabı giyen Doğu şiveli bir adamdım. Kemeraltı’ndaki sokak satıcılarından bir tanesi kolumdan tutup beni dükkanına soktu. İçerisi bir sürü Amerikan marka eşofman takımları, renkli ve desenli kıyafetler ile doluydu. Normalde giymeyeceğim, yaşadığım mahalleye o kıyafetlerle giremeyeceğim Amerikan bir markanın eşofman altını ve bir sweatshirt’ünü, aklıma girip son paramla almama neden olmuştu. Aldığım kıyafetleri yine poşu ve topuğuna bastığım kunduram ile beraber giyiyordum. Yolda beni gören bir adam “Sen break dansçı mısın, hip hopçu musun?” dedi. O dönemde söylemek istediğini tam anlamamış olsam da dansın ve dansçının çevremdekiler tarafından kötü olarak kodlandığını bildiğim için bozulmuş ve sinirlenmiştim. Break dance’in ne olduğunu bilmediğim için de göstermesini istedim. Dans etmeye başladığında dikkatimi çekti ve bana da öğretmesini istedim. Her akşam dans çalışmak için bir araya gelmeye başladık.

Bir zamandan sonra o adamı tekrar bulamadım, çalışmalara gelmemeye başladı. Bense üzerimde 1 yıldır aynı eşofman takımıyla, öğrendiğim bir iki dans figürüyle “Ben dansçıyım” diyerek İzmir sokaklarında dolaşmaya başlamıştım. Dünyadaki tek dansçının ben olduğumu zannediyordum ama sonra İzmir’de break dansçıların bir araya geldiği yerleri keşfettim. Bir şeyi bilmediğinde o konuda en iyi sen olduğunu zannedersin ve bilgi edindikçe o konuda neleri bilmediğini fark edersin. Bu aslında dansa başlama da değildi, dansı anlamaydı. Dansın ne olduğunu değil dansın ne olmadığını öğrendim. Dans ettikçe dans etmediğimi, eğitmenlik yaptıkça eğitmen olmadığımı, bilgi edindikçe bilmediğim bir sürü şey olduğunu fark ettim. Hayal kırıklığı vardı çünkü dünyadaki tek dansçı değilmişim dedim kendime ama umut ışığı da vardı çünkü bunu paylaşabileceğim insanlar ve öğrenebileceğim yerler olduğunu görmüştüm. ''

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.