Özdağ'dan yerel seçimlerde MHP ve İYİ Parti ile işbirliği sözleri

Özdağ'dan yerel seçimlerde MHP ve İYİ Parti ile işbirliği sözleri

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Ümit Özdağ, önümüzdeki yerel seçimlerde her iki ittifaktan da bir parti ismi vererek, aynı adayı destekleyebileceklerini açıkladı.

2. tur seçimlerine gidilirken yaptığı çıkışlarla gündem yaratan Zafer Parti lideri Ümit Özdağ, canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ümit Özdağ, 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlerde İYİ Parti ve MHP'nin adını vererek "Üçünün bir arada aynı adayı desteklemesinin" mümkün olduğunu belirtirken "Hiç kolay değil ama düşünülebilir tabii" ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI’NDA MİLLİYETÇİLİ YAPAMAZSINIZ”

Halk TV’ye konuşan Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

"Cumhur İttifakı’nın içerisinde milliyetçilik yapamazsınız. Millet İttifakı’nın da içinde İYİ Parti’nin duruşu ile milliyetçilik yapmak mümkün değildi. Peki, milliyetçiliğin yükselmesine siyasette belirleyici olmasına seçim sonuçlarını belirlemesine ne yol açmıştır, Zafer Partisi’nin verdiği mücadele yol açmıştır. Eğer bugün bir milliyetçilik tartışması varsa bu Zafer Partisi ekseninde yapılacak bir tartışma bir milliyetçilik tartışmasıdır bu durum çok net.

MHP’YE YEŞİL IŞIK

Ya da aynı şey MHP ile olabilir mi? Bilmiyorum, olabilir. Üçünün bir arada aynı adayı desteklemesi, mesela Adana’da üç partinin birlikte aday çıkartması... Bilmiyorum hiç kolay değil çünkü. Bir de Millet ve Cumhur İttifakları var. Ama düşünülebilir tabii bu. Bizim için esas mesele şudur, biz geleceğin partisiyiz. Gençliğin partisiyiz. Gençlerin ön yargıları yok gençler sosyal medya üzerinden bilgiye çok açıklar ve mevcut statükonun partileri ile çok fazla mesafe alamayacaklarına inanıyorlar. Dünyayı da okudukları için Zafer Partisi’nin politikalarını desteklediklerini görüyoruz ve biz mücadeleye kaldığımız yerden devam ediyoruz."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.