Projelerinde sınır yok

Projelerinde sınır yok

Teknofest’in paydaşlarından biri olan Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencileri, bu zamana kadar ki kazandıkları başarıları ile Ankara’da düzenlenen Teknofest’in gözde noktalarından biri oldu.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak başkent Ankara’da düzenlenen Teknofest, üniversite ve lise öğrencilerinin açmış olduğu stantlarla doldu. Festivalin paydaşlarından olan üniversiteler, bu zamana kadar kazanmış oldukları Teknofest başarıları ve projelerini Ankaralılara sergiledi. 2022 yılında savaşan İHA alanında birinci olan Eskişehir Teknik Üniversitesi ise Teknofest Ankara’daki üniversitelerden biriydi. Gazeteilksayfa.com’a konuşan, üniversitenin teknoloji topluluğu öğrencilerinden İltemir Taha Binali ise; “Almış olduğumuz ödüllerle birlikte Türkiye’deki önemli üniversitelerden biriyiz” dedi.

AVRUPA DÖRDÜNCÜSÜ OLDULAR

whatsapp-image-2023-08-31-at-22-29-38-1.jpeg

Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak 5 yıldır düzenli bir şekilde Teknofest yarışmalarına katıldıklarına değinen Binali, geçmiş ve bu yılki başarılarından söz etti.

İltemir Taha Binali, “Teknoloji topluluğumuzla birlikte, bu yıl hidrojenli araç ve elektrikli araç kategorisinde katılım sağladık. Aynı zamanda geçmişte de insanlık yararına projeler ve sitatik enerji alanlarında da çalışmalarımız oldu. Bu sene elektrikli araç takımımız ve hidrojenli araç takımımız büyük bir şeyi gerçekleştirerek, kendi alanlarındaki yarışmalarda önemli başarılara imza attılar. Hidrojenli araç takımımız, Avrupa dördüncüsü olarak bu gururu ülkemize yaşattı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DEKİ ÖNEMLİ ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ”

whatsapp-image-2023-08-31-at-22-29-38.jpeg

2022 yılında Türkiye’nin önemli savunma sanayi şirketlerinden biri olan BAYKAR tarafından düzenlenen yarışmada birincilik elde ettiklerinin altını çizen Binali, sözlerine şöyle devam etti:

whatsapp-image-2023-08-31-at-22-29-37-1-001.jpeg

“Son olarak 2022 yılında BAYKAR’ın düzenlediği yarışmaya katılan “Gölge” aracımız, yarışmadan birincilikle ayrıldı. 2018’den bu zamana kadar devam eden süreçte de, bu ve benzeri projelerle önemli başarılar yakaladık. Yine İHA alanında büyük deneyimlere sahip olduk. Bu zamana kadar almış olduğumuz ödüllerle birlikte Türkiye’deki önemli üniversitelerden biriyiz.”

TÜRKİYE BİRİNCİSİ İHA: “GÖLGE”

whatsapp-image-2023-08-31-at-22-29-37-2.jpeg

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ve savaşan İHA alanında birincilik elde eden Gölge ile ilgili de konuşan İltemir Taha Binali, “Baktığımız zaman insansız hava aracı ile pilotlu bir savaş uçağı karşı karşıya gelirse, İHA’nın fazla şansı olmaz. Çünkü yapay zeka, henüz insan aklının jetle buluştuğunda yapabileceklerini yapacak kadar gelişmedi. Bu İHA’nın asıl amacı, başka araçlara odaklanarak takip etmek ve gerektiği zaman düşman aracını imha etmektir. Kendisi takip edildiğinde ise takipten kaçabilmektir. Biz bu aracı proje haline getirirken, insansız bir aracın pilotlu bir savaş uçağına karşı nasıl daha iyi özellikleri olabilir diye düşündük. Bütün bu özellikleriyle beraber şampiyon olan aracımız, eminiz ki daha da geliştirilecek ve bu ülkeye hizmet edecektir” ifadeleri ile sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.