Pursaklar’da yarım kalan apartman tehlike saçıyor

Pursaklar’da yarım kalan apartman tehlike saçıyor

Pursaklar Yıldızevler’de yapımına 2021 senesinde başlanan ancak tamamlanamayıp yarım kalan apartman inşaatı sahipsiz haliyle tehlike saçıyor.

Pursaklar Yıldızevler Yunus Emre Mahallesi’nde yapımına 2021 senesinde başlanan apartmanın inşaatı yetkililerce durduruldu. Bölge esnafına göre belediye ve müteahhitlik şirketi mahkemelik oldu. Küçük çocukların yarım bırakılmış inşaatın yüksek katlarında gezdiği görülüyor. Terk edilmiş şantiye alanı tehlike saçıyor.

ÇOCUKLAR ŞANTİYE ALANINDA OYUN OYNUYOR

Terk edilmiş şantiye alanı etrafında bir güvenlik bölgesi oluşturulmuş değil. İnsanların şantiyeye girmemesi ve içerisinde dolaşmaması için hiçbir önlem alınmamış. Hal böyle olunca bazı evsiz vatandaşların ve genç yaştaki çocukların inşaat alanında gezdiği görülüyor. Yaşları 10 ile 15 arasında değişen 6-7 kişilik bir grup çocuk geçtiğimiz günlerde şantiye alanında görüntülendi. Söz konusu çocukların şantiyenin içerisine girerek binanın en üst katlarına kadar tırmandığı gözlendi. Durumu gören mahalle sakinleri polisi arayacaklarını söyleyerek çocukları inşaat alanından uzaklaştırmak istedi. Durumun başlarına bela açacağını anlayan bir çocuk arkadaşlarını örgütleyerek inşaat alanından çıkardı.

basliksiz-1-001.jpg

BELEDİYE İLE MÜTEAHHİT MAHKEMELİK OLDU İDDİASI

Bölge esnafından alınan bilgilere göre inşaat alanı Yunus Emre Sokak üzerine yaklaşık yarım metre taşmış halde. Bu durumdan dolayı inşaatı yürüten müteahhitlik şirketi ile Pursaklar Belediyesi mahkemelik olmuş. Mahalle sakinleri bina inşaatının, başladığı ilk günden itibaren çok hızlı ilerlediğini ve bu durumdan kuşkulandıklarını belirtiyor.

Diğer bir iddiaya göre ise inşaatın yapıldığı alanın, Ankara imar planı haritasında park alanı olarak gözükmesi. Müteahhit şirketin bu bölgeyi inşaat alanına çevirdiği ve elini çabuk tutarak inşaatı hızlıca bitirmeye çalıştığı söyleniyor. Mahalle halkı tepkili, Sezdirmez Sokak üzerinde oturan vatandaşlar ucube binanın önlerini kapatmasına tepki gösteriyor.

Alt katları geniş alanlı dükkanlarla ile dolu olan binanın sekiz kat çıktığı biliniyor. Bununla beraber inşaat halindeki apartmanın etrafındaki binalar genellikte 4 ya da 5 katlı. Mahalle esnafına göre yüksek katlı bina için özel izin alınmış olabilir.

HAYALET YAPI İŞLEK BİR BÖLGEDE YER ALIYOR

Terk edilmiş bina ilçenin işlek bir yerinde yer alıyor. İnşaatın yapıldığı alanın hemen yanında, geçen sene sonunda Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin tarafından bizzat açılışı yapılan Yunus Emre Millet Kıraathanesi yer alıyor. Çaprazında ise 2021 yılında hizmete giren Pursaklar Şehit Salih Eroğlu Polis Merkezi Amirliği bulunuyor. Pursaklar Ayyıldız Pazar Alanı, Ayyıldız İlkokulu ve Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi terk edilmiş inşaata yürüme mesafesinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.