Uzman Çavuşlar: Rüşvetsiz atama istiyoruz

Uzman Çavuşlar: Rüşvetsiz atama istiyoruz

Atanamayan Uzmanlar Derneği, Dernek Başkanı Mustafa Gündeşli önderliğinde Ankara Ulus meydanında, eski uzman çavuşlar ve ailelerinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Genel atama talebinde bulunan Atanamayan Uzmanlar Derneği Başkanı Mustafa Gündeşli yasal haklarının olduğunu ve bunun kanunla sabit olduğunu belirtirken, ortadaki haksızlığa dur demek için haklarını alana kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

1.jpg

"BU ZULÜM BİTENE KADAR DEVAM EDECEĞİZ"

Gündeşli “Bizler genç yaşlarda silahlı kuvvetlerin bünyesinde uzman çavuş olarak göreve başladık. Sermayemiz, tetik parmağımız ve vatan sevgisiydi. Yıllarca yılmadan, yorulmadan vatan için hizmet etmiş bulunmaktayız. Bizler, hakkımız olmayan hiçbir davanın peşinde değiliz. Bu zor süreçte, çoğu silah arkadaşımızın maddi imkansızlıklar sebebiyle yuvası dağılmış, aile düzeni bozulmuştur. Silah arkadaşlarımız kaderine terk edilmiştir. Görevinden ayrılmak zorunda kalan her uzman çavuşun acı bir hikayesi vardır. Keşke imkânımız olsa kendilerinden dinlemiş olsaydık. Söyleyecek çok söz, dinleyecek çok hikâye vardır. Var olan hakkımız için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Son olarak şunu söylüyorum bu zulüm bitene kadar, bizim davamız sonuna kadar devam edecek. Kesinlikle geri adım atmayacağız bu koç yiğitleri hiçbir şekilde ezdirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

2.jpg

"HAKKIMIZI ALACAĞIZ"

Mustafa Gündeşli’nin konuşmalarının ardından uzman çavuş aileleri sırasıyla söz aldı. Eski bir uzman çavuş babası “Benim çocuğum 7,5 yıl görev yaptı. Suriye’nin de içi dahil olmak üzere birçok yerde görev yaptı. Psikolojisini bozdu. Evine gelemedi yuvası bozulacaktı en sonunda işini bırakmak zorunda kaldı. Şu anda Kırşehir’in içinde seyyar satıcılık yapıyor. Biz bunlara üzülüyoruz, bu arkadaşların hepsi aynı işsiz güçsüz, perişan. Kimin kapısına gidersek gidelim diyorlar ki sizin hakkınız yok 10 yılı dolduracaksın, 20 yılı dolduracaksın eğer torpilin varsa baş köşedesin gel yarın sabah başla diyorlar ama garibanın çocuğu orada ezilmiş, yıpranmış kafayı bozmuş kendini kaybetmiş. Hiç sahip çıkan yok. Bizim evlatlarımız gözünü karartıp her çatışmanın içerisine giriyor da kimse neden bu insanlara sahip çıkmıyor. Bu böyle olmaz bize destek olmaları lazım. Bu insanlara iş verilmesi lazım. Hakkımızı alacağız gerekiyorsa Ankara’ya meclise 100 kere geleceğim versinler bizim hakkımızı” dedi.

4-001.jpg

"RÜŞVETSİZ ATAMA İSTİYORUZ"

Konuşmacılar arasında bulunan eski uzman çavuş Mehmet Atıcı “2018 – 2019 yıllarında atanmamızın bedeli için 80 bin TL isteniyorken yıl 2023 atamamızın bedel fiyatı 200 bin 300 bin TL. Resmi devlet memurlarının talepleridir bunlar. Biz devletimizden yeni bir kanun istemiyoruz zaten var olan bir kanuna talibiz. Kanunlarımız varken atama gerçekleşmiyor. Kanunda her şey açıkça yazıyor. Kaç yıl görev yapacağımız hangi kadrolara atanacağımız nasıl müracaat edeceğimiz hangi evraklarla müracaat edeceğimiz her şey açıkça yazıyor. Yasal olarak müracaat etmemize rağmen olumsuz cevaplar alıyoruz ve önümüzdeki sene istenilen rakam belki de 400 bin lira olacak” şeklinde konuştu.

5.jpg

"TORPİLSİZ ATAMA İSTİYORUZ"

Atanamayan Uzmanlar Derneği Kayseri İl Başkanlığından gelen eski uzman çavuş “Ben buraya Kayseri’den katılıyorum. Kayseri’de Belediyelere, üniversitelere başvuru yaptığımda bizzat personel daire başkanı ile görüşüyorum. Biz personel almıyoruz kadromuz dolu deniliyor fakat arkamı döndüğümde görüyorum ki aynı kadroya başkaları alınmış. Niye, çünkü onun referansı yüksek yani bu çoğu belediyelerde referanstan ziyade tamamen paraya dayalı yapılan bir işe dönmüş. Devlet büyüklerimizden bu sorunun acilen düzeltilmesini istiyoruz talebimiz bu yönde. Mağduruz eski uzman çavuşlar adına genel bir atama talep ediyoruz” dedi.

Atanamayan Uzmanlar Derneği Başkanı Mustafa Gündeşli gazetemize açıklamalarda bulundu;

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Mustafa Gündeşli'nin sözlerinden öne çıkanlar şu şekilde “Bütün siyasi parti genel merkezlerine ve TBMM’de milletvekillerine bilgilendirme yaptık. Derneğimizin aktif çalışmalarını dile getirdik. Bütün siyasi partiler şu anda bilgi sahibi. Zaten normal şartlarda herkesin bilgisi var ama sadece görmezden geliyorlar, bize karşı olan tutumlarını değiştirecek faaliyetler içerisine gireceğiz. Devletimiz bizleri bizzat görecek ve sorunu çözeceğine inanıyoruz.”
“Derneğimiz 6 Mart 2023 tarihinde kuruldu. 1 aylık kısa bir süre içerisinde görüşmediğimiz siyasi parti kalmadı. Sosyal medya anlamında da bayağı bir yol katettik ilerletmeye de devam ediyoruz.”

11.jpg

"BU İŞİ ÇÖZENE KADAR MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Kararlılıklarını vurgulayan Gündeşli “Tekirdağ’dan başlayacağız Ankara’ya kadar yürüyüş yapacağız. Kısa bir zaman dilimi içerisinde bunu gerçekleştirmek için faaliyetlerimize başlayacağız. Koordinemizi sağlayacağız bu davaya baş koyduk sonuna kadar gideceğiz. Devletimizin bizi görmesini sorunlarımızın çözene kadar biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ayrıca AK Parti, CHP ve İYİ Parti Grup başkan vekilleri ile görüştük. CHP millet vekili mecliste bizimle alakalı soru önergesi verdi. Mecliste İYİ Parti grup başkan vekili Erhan Usta açıklama yaptı. Şu anda meclisin, siyasi partilerin ve milletvekillerinin bizimle ilgili haberi var. Kanun var muhatabımız yok diyoruz. Devletin içerisine yerleştirilmiş FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri vasıtasıyla bizlerden hem rüşvet isteniyor hem de ekstradan referans sistemi ile memuriyetimizin önüne geçilerek bizi zor durumda bırakıyorlar” ifadelerinde bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum