Osman Doğan

Osman Doğan

"Seçim gezilerinde fren kullanmayan yeni hükümet taşa tosladı"

"Seçim gezilerinde fren kullanmayan yeni hükümet taşa tosladı"

 Yazımızın başında belirtmek isterim ki bu yazılanlar tamamen hayalidir. Hiç bir şahıs kurum ve kişileri hedef almamaktadır. Kişisel olarak öngörülerle ihtimali olabilecek konuları pembe ifadelerle köşemize taşıdık. Bazıları için asparagas, bazıları içinse doğruluğunu zaman gösterecek açıklamalardır...

"Seçim gezilerinde fren kullanmayan yeni hükümet taşa tosladı"

Ak parti yıkıldı, yüzde 38 lerle birinci parti olarak çıkmış olsa bile, bu rakam tek başına hükümet olmasına yetmedi.
Tekrar seçimden umduğunu bulamayan partiler, halkın fanatik, inatçı yapısını bir kez daha anlamış oldu.
İkibinli Yılların ilk çeyreğini istediği gibi sonlandırmayan ak parti istenmiyorsak, masadan kalkarız düşüncesinde. Artık siyasetin de, Türkiye'nin de geleceği, menfaat nemacılığı yapanların iki dudağı arasında. 
Yüzde 30 lara dayanmış bir CHP ile barajı kıl Payı geçmiş MHP Türkiye'nin yeni siyasi aktörleri. Kurulacak olan CHP - MHP Hükümetine HDP dışarıdan destek sözü vereceğini açıkladı. 
Bugünlerde ilk gelenek olan hükümet ziyaretleri başbakan Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcısı Devlet Bahçeli Tarafından Kıbrıs'a yapıldı. Kıbrıs'ta "neye mal olursa olsun uzlaşı sağlansın" mesajı 1963-1974 yıllarında Kıbrıs mücadelesini verenleri üzdü.
Kanla ALINAN yerleri masada iade eden Türkiye Hükümeti'nin garantör yapısıda çökmüş oldu. 
Ekonomi Alanında hızlı büyümeyi hedefleyen yeni hükümet, girdi- çıktı hesaplamalarında yine Sınıfta kaldı. 
SGK Dönemi'ne benzetilen yeni hükümet, icraatlarıyla Kemal Kılıçtaroğlu'nun SGK yıllarını hatırlattı. Artık emekli, unuttuğu sıra kuyruklarına 13 yıldan sonra geri dönüş yaptı.
Sağlık alanında da istenileni veremeyen yeni hükümet, ilaç sıkıntısı çekiyor. Bulaşıcı hastalık olan "benyaptımoldu" Hastalığı'na çözüm bulunamıyor. Kuş gribi, domuz gribi, deli dana hastalığından sonra "benyaptımoldu" hastalığı tehdit savuruyor, hükümet duyarsız.
Yaşanan sıkıntıların içinden çıkamayan yeni hükümet, ak parti Döneminden kalan sorunlar "Üzerimize kaldı" diyerek adeta psikolojik bir çırpınış veriyor.
Başbakan Kemal Kılıçtaroğlu'nun bu yaklaşımı cumhurbaşkan Erdoğan'ın aylar Öncesinde söylediği "biz hükümet yönetiyoruz hükümet, öyle işkembeden atmakla olmaz" söylemini Akıllara getiriyor.
Muhalefet yıllarında izmir belediyesine seslenen Erdoğan'ın söylemleri buğun doğruluğunu koruyor.
Önümüzdeki Günler'de yeni bir kararla yüzde 99 Müslüman olan Türkiye'ye din işleri dairesini açıp, diyanet işleri Başkanlığı'nı kapatan yeni yönetim, seçim beyanlarındaki diyanet ve dini dersler konusunda verdiği vaadi yerine getiriyor. 

Sağ görüşün hakim olduğu MHP ise bu karara "başbakanımız dediyse doğrudur" diyerek son noktayı koyuyor. 
Hdp nin ve CHP nin seçim vaadine sessiz kalan MHP, dindar kesimi yine üzdü.
Artık diyanet işleri başkanlığı yerine din işleri dairesine giderek istediğiniz dine başvuru yapabiliyorsunuz. 
Dogmatik olan kuralların yapmatik olduğu bu dönemler İslam Dünya'sı Tarafından da hayretle karşılanıyor.
Ümmetin Kurtuluşu Türkiye ve Türk halkındadır diyen İslam Coğrafyası yeni Hükümet'in bu kararıyla güvendiği sağlara kar yağdığını görmüş oldu. 
Başbakan Kemal Kılıçtaroğlu; "artık tam Avrupalı olma noktasında ilerliyoruz önümüzdeki Günler'de herkes mensubu bulunduğu dinin kıyafetleriyle sokaklarda gezine bilir" talimatını vererek, adeta şapka ihtilali yıllarını hatırlattı. 

Cumhuriyet öncesi gayr-ı müslimlerin şapkayla, Müslüman'ların da sarıkla dışarı çıkmaları halka geçmiş Yılları hatırlattı. Başbakan yardımcısı devlet bahçeli bir soru üzerine yine "başbakanımız dediyse doğrudur" açıklamalarında bulundu. Bahçeli'nin verdiği cevap karşısında tekrar soru soran gazeteci, Sayın başbakan yardımcımız "başbakanımız dediyse doğrudur" cevabınızı klip yapabilir miyiz? İzni ile bahçeli ve hançerli yıllar klibine de olur verildi. Terörist başı için "başbakanımız dediyse doğrudur" açıklamaları milli manevi duygularla MHP ye Gönül vermiş olan kesimi üzdü.

Esnaf yine sokaklarda, ekonomi kriziyle birlikte IMF den borç isteyen yeni hükümet, cumhurbaşkanı Tarafından veto yedi. Yapılan görüşmede karar defterini hükümete iade eden Cumhurbaşkanı'na hiç bir siyasetçi ses çıkaramadı. Seçim gezilerinde cumhurbaşkanı kendi sınırlarına çekilsin ifadelerini kullanan bahçeli, cumhurbaşkanlık makamınca ikinci kes sert bir tepkiyle karşılaştı. DSP MHP ANAP birlikteliğinde kırmızı kitabı Hükümet'in yüzüne fırlatan Cumhurbaşkanı'na "kendi sınırlarına çekil" diyemediği gibi, bugün yine suskunluğunu korudu. Seçim gezilerinde fren kullanmayan yeni hükümet taşa tosladı.
Osman Doğan 
gazeteci yazar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR