Selçuk Kozağaçlı kimdir? Selçuk Kozağaçlı kaç yaşında, nereli?

Selçuk Kozağaçlı kimdir? Selçuk Kozağaçlı kaç yaşında, nereli?

Selçuk Kozağaçlı'nın hayatı merak konusu oldu. Peki, Selçuk Kozağaçlı kimdir? Selçuk Kozağaçlı kaç yaşında, nereli? Detaylar haberde.

Selçuk Kozağaçlı kimdir? Selçuk Kozağaçlı kaç yaşında, nereli gibi soruların cevabı merak konusu oldu. Arama motorlarında Selçuk Kozağaçlı'nın hayatı aratılmaya başladı. İşte Selçuk Kozağaçlı hakkında detaylar...

Selçuk Kozağaçlı kimdir?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, başta Soma maden faciası olmak çok sayıda davada mağdurların gönüllü avukatlığını yapan bir avukattır. Kozağaçlı, açlık grevi eylemi yapan KHK’lı öğretmenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın da avukatlığını üstlendi. Kozağaçlı, hakkındaki “DHKP/C terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 13 Kasım 2017’de tutuklandı. Yargıtay, Kozağaçlı hakkındaki 11 yıl üç ay hapis cezasını kısmen bozdu. Kozağaçlı hakkında yerel mahkemede görülmeye devam edilen davada savcı mütalaasını açıkladı ve 16,5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.