Sessiz kalmadık

Sessiz kalmadık

Türkiye, Yemen’deki insanlık trajedisi için seferber oldu. Diyanet İşleri ve TDV tarafından başlatılan “Yemen’e sessiz kalma” kampanyasıyla yurt genelindeki 90 bin camide Cuma namazı sonrası Yemen’e yardım toplandı. 

Türkiye, Yemen’deki insanlık trajedisi için seferber oldu. Diyanet İşleri ve TDV tarafından başlatılan “Yemen’e sessiz kalma” kampanyasıyla yurt genelindeki 90 bin camide Cuma namazı sonrası Yemen’e yardım toplandı. 

Yemen’de 2015 yılından itibaren süren iç savaş nedeni ile yaşanan insani krizler için yardım kampanyası başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nca düzenlenen yardım kampanyası kapsamında Yemen için dün Cuma namazının ardından ülke genelinde yardım toplandı. 90 bin camide toplanan yardımlar Yemen’e ulaştıracak. 

“YEMEN’E SESSİZ KALMA”

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) yaklaşık 2015 yılından bu yana süren iç savaş nedeniyle insani kriz yaşanan Yemen için yardım kampanyası başlatıldı. 6 Aralık Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, TDV Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yemen'e Sessiz Kalma" başlıklı yardım kampanyasının tanıtım toplantısına katılarak yardım kampanyası ile ilgili basın açıklamasında bulundu ve Yemen için yardım toplanacağı bildirildi.

90 BİN CAMİDE YARDIM TOPLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Yemen'de açlık, hastalık ve iç savaşla mücadele eden Müslümanlar için cuma namazının ardından yardım toplanacağı bildirildi. Bu çağrıdan sonra, ülke genelinde dün eda edilen Cuma namazı sonrası 90 bin camide Yemen için yardım toplandı ve yardım kampanyası başlatıldı. Açıklamada, isteyenlerin cep telefonlarından YEMEN yazıp 5601'e mesaj göndererek 10 TL bağışta bulunulabileceği de belirtildi.

22 MİLYON İNSAN HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yardım kampanyası objektiflerimize böyle yansıdı. Birçok vatandaş yapılan kampanyayı desteklerken sosyal medyada da siyasilerin destek mesajları gözlerden kaçmadı.

yemen-siyasi.jpg

30 milyonluk Yemen nüfusunun 22 milyonu, her geçen gün artan şiddet ve yokluk karşısında hayatta kalmaya çalışıyor. Eğer acilen yardım edilmezse 11 milyondan fazla insan hayatını kaybedecek.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.