Sınıfa kamera istemine Eğitim Bir-Sen’den tepki: “Deli saçması bir şey”

Sınıfa kamera istemine Eğitim Bir-Sen’den tepki: “Deli saçması bir şey”

Son zamanlarda okullarda yaşanan bazı münferit olaylar, velilerin sınıflara güvenlik kamerası takılmasını talep ettirdi. Konuyla ilgili olarak görüş bildiren Eğitim Bir-Sen, bu durumun mümkün olamayacağını belirterek ‘deli saçması bir şey dedi’ dedi.

Ara tatilin bitmesiyle eğitim serüvenine devam eden okullarda meydana gelen bazı münferit olaylar, velilerin okullara ve sınıflara güvenlik kamerası takılmasını talep ettirdi. İlk Sayfa Gazetesi’ne özel olarak açıklamalarda bulunan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Sekreteri Talat Yavuz, velilerin talep ettiği bu durumun uygulanabilmesinin mümkün olmadığını belirterek, olası sınıflarda kameralı döneme geçilmesinin öğretmenlik mesleğine zarar vereceğini ve onur kırıcı olabileceğini anlattı. Yavuz, “Bu durumun uygulanabilmesi mümkün değil. Böyle bir şey öğretmenlik mesleği açısından son derece onu kırıcı talep olur. Öğretmene güvensizliği artırır. Öğretmenin sınıf dokunulmazlığını ve öğretmenin özgün çalışma ortamını zedeler” dedi.

guvenlik-1.jpg

“ÖĞRETMENİ HEDEF HALİNE GETİRİR”

Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, açıklamasında dikkat edilmesi gerekilen asıl durumun öğretmenlerin güvenliğini arttırılması olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Öğretmenlerin şiddete uğradığı bir dönemde bizler, öğretmenlerin bu anlamda güvenliğini artıracak önlemlerin alınmasını beklerken; öğretmene güvensizliği tetikleyecek, öğretmenin işini zorlaştıracak bir uygulamayı hangi akıl talep eder? Bunu anlamak mümkün değil. Doğru bulmuyorum. Neresinden baksanız yanlış bir yaklaşım. Uygulanması mümkün olmayan, öğretmeni küçük düşüren, sıkıntı yaşadığımız bir dönemde öğretmeni biraz daha hedef haline getiren uygulama olur. Yanlış bir uygulama olur.”

guvenlik-2.jpg

“ÖĞRETMEN BANKA VEZNEDARI DEĞİLDİR”

Velilerin talep ettiği ‘sınıflara güvenlik kamerası getirilmesi’ isteminin olası hayata geçirilmesi durumunda Eğitim Bir-Sen olarak nasıl bir tutum izleyecekleri hakkında da konuşan Yavuz, “Şiddetle karşı dururuz. Eylemler yaparız. Çünkü velilerin okula giriş-çıkışını kontrol altına almaya çalıştığımız, öğretmenin güvenliğini artıracak, özgünlüğünü artıracak önlemleri beklerken, böyle bir uygulama öğretmenleri tamamen moral bozukluğuna iter ve hedef haline getirir. Münferit olaylar üzerinden velilerin aklına böyle çok uçuk şeylerin gelmesi çok yanlış olur.

Öğretmen sınıfta banka veznedarı gibi görev yapmıyor. İnsan eğitiyor. Öğretmenin sınıfta yaptığı etkinlikleri dışarıdan kamera ile izleyen veliler; hangi etkinliğin, hangi sorunun, hangi çalışmanın ne anlama geldiğini nereden bilip değerlendirecek de öğretmeni yargılayacak? Bu durum sadece öğretmenleri tamamen zan altında bırakmak olur. Kamera kurulacaksa okul çevresinde gezen tehlikeli insanlardan okulu korumak için okulun dışına kurulması lazım. Deli saçması bir şey bu. Biz sendika olarak doğru bulmayız. Karşısında dururuz. Bununla ilgili gereken neyse de yaparız” diyerek sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum