Son yılların en büyük müfredat değişikliği yolda

Son yılların en büyük müfredat değişikliği yolda

Milli Eğitim Bakanlığı son yılların en büyük müfredat değişikliği için çalışmalara devam ediyor. Yeni müfredatta sosyal-duygusal öğrenme becerileri öne çıkıyor. Bakanlık, öğrencilerin toplumsal sorumluluklarını geliştirmeyi hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılından bu yana gerçekleştireceği en kapsamlı müfredat değişimi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni müfredat akademik derslerin sadeleşmesi temelinde üç ana temel üzerine odaklanacak. İlk olarak öğrencilerin okuryazarlık becerilerini geliştirmeye yönelik yeni programlar hazırlanıyor.

basliksiz-1-002.png

ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM

İkinci temelde öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açılardan çok yönlü bir şekilde gelişimini destekleyen "bütüncül eğitim" yaklaşımı benimsenecek.

Bu yaklaşımla öğrencilere sadece bilgi ve beceri kazandırmak değil, aynı zamanda kişisel değerler, insan ilişkileri, sağlık, sanat, kültür ve toplumsal sorumluluk gibi farklı alanlarda da gelişimleri hedefleniyor.

2-004.png

SOSYAL ÖĞRENME BECERİLERİ

Yeni müfredatta sosyal-duygusal öğrenme becerileri öne çıkıyor ve öğrencilerin toplumsal yaşama hazırlanmalarında önemli bir rol oynuyor.

Çocukların daha fazla empati duygusu kazanmaları, olumlu ilişkiler kurmaları ve problem çözme yetenekleri gibi geniş alanlarda sosyal becerilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

3-002.png

MÜZİK, RESİM VE BEDEN EĞİTİMİ

MEB kaynaklarına göre bütüncül gelişim, yeni hazırlanan öğretim programlarının temel vizyonunu oluşturacak. Bu yaklaşımla öğrencilerin sadece bilgi ve beceri kazanmakla kalmayıp, aynı zamanda kişisel değerlerini, insan ilişkilerini, sağlıklarını, sanat ve kültür anlayışlarını ve toplumsal sorumlulukları geliştirilecek.

Bu kapsamda matematik gibi temel derslerin yanı sıra resim, müzik, beden eğitimi gibi derslere daha fazla vurgu yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.