Sosyal medyada çocuklar açık hedef

Sosyal medyada çocuklar açık hedef

Sosyal medya ve dijital teknoloji uzmanları, İnternet kullanımının 3 yaşa kadar düştüğünü ifade ederek, çocukların sosyal medyada açık hedef haline geldiğini söyledi.

İnternet ve dijital teknoloji uzmanları, sosyal medyanın yaygınlaşmamasının özellikle çocukları tehdit ettiğini ancak; bu konuda ciddi bir önlem alınmadığını iddia etti. Gelişen dijital teknolojiyle beraber sosyal medyada üretilen sanal gerçeklik gündelik hayatın yerini aldı. Bu değişimden en çok etkilenenler ise çocuklar oldu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nce düzenlenen 'Medyada Çocuk Zamanı' konferansında, konun uzmanları sosyal medya ve çocuk ilişkisini de değerlendirdi.

cocuklar-icin-guvenli-internet-1.jpg

Sosyal medya ve algı yönetimi uzmanları, "Çocuklar sosyal medyada açık hedef haline geldi" görüşünde bulunurken; internet ve dijital teknoloji uzmanları, "Çocukların sosyal medyayı kullanması yeterince denetlenmiyor." görüşünde bulundu.

"DİJİTAL AYAK İZİ İLE ANLAŞILIYOR"

Çocukların sosyal medyaya sahte hesaplar ile girdiğini ifade eden reklamcı Emre Ezik, "Facebook'ta bir hesap açmak isterseniz en az 16 yaşa kadar izin veriliyor. Ancak; çocuklar yine de Facebook hesabı açabiliyor bizi bunu kullandığı, paylaştığı ve beğendiği içeriklerden anlayabiliyoruz. 'Dijital ayak izi' dediğimiz bu yöntem sayesinde bir kişinin 16 yaşından küçük olup olmadığı rahatlıkla ortaya çıkıyor. Bu noktada sadece ailelerinin denetimi değil; devletin de devreye girmesi gerekiyor." yorumunda bulundu.

SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ

smartphones-application-2.jpg

Ankara Reklamcılar Derneği Başkanı Bora Hızal, sosyal medya ve konvansiyonel medya ilişkisine de değinerek, "Her ne kadar popülaritesi giderek artsa da sosyal medya, konvansiyonel medya etkisinden bağımsız değerlendirilemez. Bu açıdan düşünüldüğünde çocukların sosyal medya da etkilendikleri içeriklerin önemli bir kısmını özellikle konvansiyonel medya belirlemektedir. Alınacak tedbiri iki medyayı da içermelidir." diye konuştu.

"GERÇEK HAYATTA NASIL KORUYORSAK"

İnternet ve bilgisayar kullanımının üç yaşa kadar düştüğüne dikkat çeken Bilim Teknoloji Kurulu Bilişim Dairesi uzmanı Şahin Bayzan ise şunları kaydetti:  "Çocuklar istismara açık. Çocuk istismarı ve pornografisi dünya için büyük sorun. Dünyanın her yerinde çocuk, çocuktur Gerçek hayatta çocuklarımızı nasıl koruyorsak, internetten gelebilecek tehlikelerden de korumalıyız. Çocuğumuzun internette kimlerle konuştuğundan, arkadaşlık kurduğundan haberdar olmalıyız. Çocuklarımızı internet üzerinden gelebilecek tehlikeler noktasında bilgilendirmeliyiz. Medya reyting uğruna, fazla tık alma uğruna internet sayfasındaki sayfalarını hazırlarken sadece yetişkinleri değil, hala cinsellik kavramını yerleşmeyen gençleri ve çocukları da düşünsün." 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.