Suluhan Çarşısı’nın sorunları çözüme kavuşuyor

Suluhan Çarşısı’nın sorunları çözüme kavuşuyor

Ulus’taki tarihi Suluhan Çarşısı’nda bakım çalışmaları sürüyor. Suluhan Çarşısı’nda sorunlar Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından çözüme kavuşturuluyor.

Tarihi Ulus’ta yapılardan Suluhan Çarşısı’nda ki sorunlar çözülüyor.500 yıllık geçmişe sahip çarşıda çalışmalar başlamış durumda. Suluhan Çarşısı Yöneticisi Ziya Keçelioğlu konuyla ilgili olarak, “Çarşı açıldı açılalı bu kadar yoğun uğraşılmadı. Ben 34 yıldır buradayım hiç bu kadar ilgilenilmemişti” dedi. Çarşıda kaldırımları yenileme, boya, mescidin ve altyapının onarımı bitmesiyle birlikte devam eden elektrik yetersizliği ve çatı akması sorunu için ise Keçelioğlu, “Bu sefer kararlılar” ifadesini kullandı.

cati.jpg

“İNŞALLAH DAHA İYİ OLACAK”

Suluhan Çarşısı’nda çözülen ve çözülmeyi bekleyen sorunlar ile ilgili gazetemize konuşan Çarşı Yöneticisi Ziya Keçelioğlu, “Çarşımızda altyapı gider sorunu vardı bunlar bir nebze çözüldü. Birinci avlu da çok kötü ve salaştı. Kazıldı yerine taşlar döşendi falan hoş bir hal aldı. Işıklandırma sistemi sorunu vardı onu da yaptılar. Mescidimizin merdivenleri kötüydü onları da yaptılar. Boya yapıldı, buralar güzelleşti. Yapılmaya devam ediliyor hala. Burada, ortada ve dış kapıda tabelalarımız vardı eskiydi onları değiştirdiler. Sorunlar gideriliyor inşallah daha iyi olacak” dedi.

boya.jpg

‘BURAYA GİRDİK’ DİYORLAR”

Çarsıda devam eden elektrik yetersizliği sorunuyla ilgili Keçelioğlu, “Elektrikte bir yetersizlik var güç, kW olarak çarşımıza elektrik yetmiyor. Onu da ‘Kış gelmeden yapacağız, gidereceğiz elektrik dağıtım şirketiyle görüşme halindeyiz. Onları da çözeceğiz buraya girdik, çok güzel yapacağız’ diyorlar. Elektrik sorunu için sanırım Suluhan’ı içine alan bölge için yeni bir besleme hat yapılacak. Dolayısıyla mevcut şimdiki santralimiz yetersiz bundan kaynaklı olabilir. kW yükseltilecek bir çalışma olmalı” şeklinde konuştu. Çatı akması sorunu için ise daha önce 1984’teki açılışta ve 2017 yılında kısmi olarak çalışmalar yapıldığını fakat tarihi eser olduğu için hemen çalışılamadığını söyleyen Keçelioğlu, “Sobacılar Çarşısı tarafındaki çatıda bir akma sorunu var. Sağanak yağmurlarda sıkıntı yaratıyor” dedi.

kaldirimlar.jpg

“KORUNMAYA DEVAM EDİLMELİ”

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çarşı ile ilgili olduğunu ifade den Keçelioğlu, “Bu sefer kararlılar, yetkililer sürekli gidip geliyorlar seviyorlar bu çarşıyı. Tarih burası, korunmalı korunmaya devam edilmeli” diyerek sözlerini noktaladı.

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.