Süs havuzunda tehlikeli eğlence

Süs havuzunda tehlikeli eğlence

Kavurucu sıcaklarda serinlemek isteyen çocuklar, parklarda ve kavşaklarda bulunan süs havuzlarına giriyor.

Başkent’te havaların ısınmasıyla birlikte, sıcaktan bunalan çocuklar tüm uyarılara rağmen süs havuzlarına yöneldi. Kavşaklarda ve parklarda bulunan süs havuzlarında yüzen çocuklar tehlikeye davet çıkardı. Mamak Hüseyingazi’de objektiflerimize yansıyan bu karede yaşları 6 ila 12 arasında değişen çocuklar, çevredeki vatandaşların uyarılarına aldırış etmeden tehlikeli sularda yüzmeye devam etti.

ELEKTRİK KAÇAĞI OLABİLİR

Çevredeki vatandaşlar çocukları uyardıklarını fakat çocukların aldırış etmeden tehlikeli oyunlarına devam ettiklerini belirtti. Vatandaşlar ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, çocukların içinde bulundukları tehlikenin farkına varamadıklarını kaydetti. Süs havuzlarında elektrik kaçağı olma ihtimalinin ise yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, oluşacak herhangi bir kaçağın bir çocuğun hayatına mal olabileceğini belirtti. 

AİLENİN MADDİ DURUMUNDAN KAYNAKLI

Dekoratif süs havuzlarını genelde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları tercih ederken, çocuklar süs havuzlarını serinlemek için kullandıklarını ifade ediyor. Çocuklar ailelerinin tatile gidemediğini ve maddi durumlarının iyi olmadığından dolayı bu havuzları tercih ettiklerini belirtiyor. Bunun yanı sıra yaşça diğerlerinden büyük olan çocuklar tehlikenin farkında olduklarını fakat hiçbir arkadaşlarına şimdiye kadar bir şey olmadığını bu yüzden her yaz bu süs havuzlarını kullandıklarını söylüyor.

SORUMLULUK AİLEDE

Uzmanlar ise süs havuzlarındaki suların sağlık açısından da tehlikeli olduğunu, suların çocukların hastalanmasına neden olabileceğini sık sık dile getirirken, sorumluluğun ailelerde olduğunu belirtiyor. Çocukların bu konu hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Aileler imkânları doğrultusunda çocuklarını güvenli olan havuzlara yönlendirmeliler. Herhangi bir kayıpta sorumluluk ailededir” diyor.

HER MAHALLEYE YÜZME HAVUZU ÇAĞRISI

Büyükşehir belediyesi serinlemek için dekoratif süs havuzlarına giren çocukları uyararak, havuzların bulunduğu bölgelere uyarı levhası asmış, havuzlarının etrafına “süs havuzuna girmek tehlikeli ve yasaktır” levhaları koyarak çocukları oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumdan korumak istemişti. Tüm bu uyarılara rağmen çocukların bu havuzları kullandığını belirten vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelere çağrıda bulunarak, “Her mahalleye her semte çocuklarımızın güzel vakit geçirebileceği ücretsiz yüzme havuzları sağlanmalı. Çocuklarımız geleceğimizdir. Bu tür yerlerde oluşabilecek herhangi bir can kaybı geleceğimize atılan bir neşterdir. Belediyeler bu konuda hassas davransınlar ve yatırımlarını çocuklarımız için yapsınlar” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.