Tabiat harikası, insanların uğrak noktası: İşte, turist seline uğrayan Türkiye’nin ender güzelliği…

Tabiat harikası, insanların uğrak noktası: İşte, turist seline uğrayan Türkiye’nin ender güzelliği…

Dört mevsimin ayrı ayrı güzelliklerle yaşandığı doğa harikası Abant, eşsiz güzelliği ve manzarasıyla gönüllerde taht kuruyor. Kamp yapabileceğiniz bu yerde, doğa ile iç içe yaşayın…

Bolu’nun dağları üzerinde oluşan doğal göl, eşsiz huzur ve güzellikler sunuyor. Temiz havası ve suyuyla birlikte 7/24 ziyaret edilen Abant, Ankaralıların ve İstanbulluların en çok tercih ettiği yer olarak biliniyor. Kuşların cıvıltısı ve ormanın esrarengiz derinlikleriyle birlikte kendinizi doğanın içinde kaybedeceksiniz.

Bolu abant kış

Bolu Abant Gölü’nün çevresinde ve ormanlarda pek çok hayvan türü yaşamaktadır. Ayrıca ormanlarda, küçükbatağan, büyük akbalıkçıl ve balık kartalı gibi 50’den fazla kuş türü keşfedilmiştir. Tamamen doğal güzellikleri ile Abant’ta çok sayıda tarihi evler ve yapılar bulunmaktadır.

bolu-abant-kopru-orman.jpg

Peki, Abant Gölü’ne nasıl gidilir? Abant’ta konaklama seçenekleri nelerdir ve Abant’ta gezilecek yerler nerelerdir? Gelin birlikte göz atalım.

bolu-abant-ulasim.jpg

ABANT’A NASIL GİDİLİR?

İstanbul’dan trenle Adapazarı’na geçip oradan şehirler arası otobüslerle Bolu’ya, Bolu’dan da minibüs veya taksilerle Abant’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı şey, Ankara için de geçerlidir. AŞTİ’den kalkan Bolu otobüslerine binerek 2 saatte kendinizi Bolu’da bulabilirsiniz. Bolu’dan da kolay bir şekilde Abant’a geçiş yapabilirsiniz.

bolu-abant-konaklama.jpg

ABANT’TA KONAKLAMA

Abant’ta 5 yıldızlı otellerin yanı sıra birçok bungalov evleri bulunuyor. Sadece bununla kalmayıp bölgede çeşitli yerlerde kamp da yapabilirsiniz.

abant-sinekli-yaylasi.jpg

ABANT’TA MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN YERLER

Abant’ta gölün yanı sıra Sinekli Yaylası ve Örencik Yaylası’nı da ziyaret etmelisiniz. Sinekli yaylası, trekking için idealdir ve yaylada, kamp alanları, market ve çeşmeler bulunmaktadır. 1445 rakımda yer alan yayla fotoğraf çekerek anılarınızı ölümsüzleştirebilir ve doğada sakin zaman geçirebilirsiniz.

abant-orencik-yaylasi.jpg

Yamaç paraşütüne meraklıysanız Örencik Yaylası da tam size göre. Bu yaylada saatlerce doğanın derinliklerinde birbirinden güzel manzaralar eşliğinde seyir keyfi sürebilirsiniz.

manset.jpg

bolu-abant-kis-evler.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.