'Uçan Fransızlar' şovlarıyla dudak uçuklattı

'Uçan Fransızlar' şovlarıyla dudak uçuklattı

9. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne katılan "Uçan Fransızlar" (Flying Frenchies) grubu, gökyüzünde yaptıkları akrobasi hareketleriyle izleyenlerin nefesini kesti.

Ölüdeniz'de gerçekleştirilen festivale ekip olarak katılan "Flying Frenchies" grubu, adrenalin yüklü birbirinden ilginç akrobasi gösterileri sergiledi.

Babadağ'ın bin 700 metrelik pistinde iki grup üyesi, paraşütlerine bağladıkları iplerle yan yana uçuş yaptı. Uçuş sırasında 19 yaşındaki Pablo Signoret, ipin üzerine çıkarak yürümeye çalıştı. İlk demelerinde başarısız olan Signoret, bir süre ipin üzerinde yürüdükten sonra serbest düşüş gerçekleştirdi.

Grubun gökyüzündeki adrenalin yüklü gösterisi aksiyon kamerasına da yansıdı.

"Burası çok güzel bir nokta"

Grup adına AA muhabirine açıklama yapan Arnaud Longobardi (46) Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne ilk kez katıldıklarını belirtti.

Fethiye'de oldukları ve festivale katıldıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Longobardi, "Burası çok güzel bir nokta. Birbirinden farklı akrobasi hareketleri yapabiliyoruz. Küçük yamaç paraşütü ve alçak irtifa serbest düşü ile ilgileniyorum. Bu kategoriler üzerine çok çalıştım. 9,8 metre karelik bir kanat ile 150 kilometre hızla gökyüzünde ilerleyebiliyorum. Aynı zamanda bir serbest paraşütçü ile bu hıza ulaşabiliyoruz." diye konuştu.

Gökyüzündeki ipte yürüyen Pablo Signoret ise ekibe katılmadan önce denge ipi akrobatı olduğunu anlattı.

"Uçan Fransızlar"ın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Signoret, "Ölüdeniz'in üstünde de gökyüzünde ipin üzerinde yürüdüm. Ekibimle birlikte bu gösteriyi daha önce de gerçekleştirdik. Dünyadaki en yüksek slackline (ipte yürüme akrobasisi) yürüyüşünü gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Grup üyesi Julien Millot (37) de wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve yamaç paraşütünü harmanlayarak akrobasi gösterileri yaptığını dile getirdi.

Millot, çok farklı özellikleri bulunan bireylerden oluşan kalabalık bir grup olduklarını, birlikte güzel ve ilginç gösteriler yapmayı sevdiklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.