Üniversite öğrencilerine müjde! Öğrenim ücreti alınmayacak…

Üniversite öğrencilerine müjde! Öğrenim ücreti alınmayacak…

17 Kasım tarihli Resmi Gazete kararları açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlardan biri Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ailesi deprem illerinde ikamet eden öğrencilerden öğrenim ücreti alınmayacak. İşte detaylar:

17 Kasım tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan önemli kararlardan biri de Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen üniversite öğrencileri üzerine oldu. Buna göre; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve tüm Türkiye’ye büyük bir yara veren Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ve ailesi deprem illerinde ikamet eden ya da kendisi deprem illerinde okuyan üniversite öğrencilerinin katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacağı açıklandı. Ayrıca ailesi ya da kendisi Filistin’de yaşayan öğrencilerden de aynı şekilde katkı payı ya da öğrenim ücreti alınmayacağı, bu sayılan öğrencilerin ücretlerini devletin vereceği açıklandı.

ÖDEYENLERİN PARASI İADE EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 6 Şubat depremleri nedeniyle ailesi veya kendisi deprem illerinde ikamet eden üniversite öğrencileri ile OHAL bölgesinde örgün öğretimine devam eden öğrencilerden öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacak. Ayrıca 2023 -2024 Öğretim Yılı için ikinci öğretim ücretini ödemiş öğrencilerin ise ödediği miktar yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek.

Söz konusu karara göre ayrıca 2023 -2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi'nde ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve Türkiye'deki herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden önlisans ve lisan öğrencilerinin ödemesi gereken öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

HABER MERKEZİ / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.