Üniversiteler ne zaman açılacak? Güz dönemi dersler ne zaman başlayacak? Akademik takvim belli oldu mu?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Güz dönemi dersler ne zaman başlayacak? Akademik takvim belli oldu mu?

2023 YKS tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Tercih yapan adaylar, güz dönemi dersler ne zaman başlayacak? Akademik takvim belli oldu mu? sorularının yanıtını arıyor. İşte detaylar...

Üniversiteler ne zaman açılıyor, güz dönemi dersleri hangi tarihte başlayacak sorusu, tercihlerin sona ermesinin ardından birçok öğrencinin merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Güz dönemi dersler ne zaman başlayacak? Akademik takvim belli oldu mu?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin bu yıl hangi tarihte açılacağı henüz belli olmadı. Üniversitelerin açılış tarihi akademik takvimlerine göre farklılık gösterebiliyor.

Üniversitelerde yeni eğitim yılının Eylül ayının son haftalarına doğru başlaması bekleniyor.

AKADEMİK TAKVİM BELLİ OLDU MU?

2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar 11 Eylül tarihinde eğitime başlayacak. Fakat YÖK'e bağlı olarak eğitim veren üniversitelerin açılma tarihi değişiklik gösterebiliyor.

Konuyla ilgili en net bilgi, üniversite ve fakültelerin internet sitelerinde yer alan akademik takvimler aracılığıyla edinilebilecek. Akademik takvimler her üniversitenin kendi internet sitesinde yayımlanıyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.