Üniversitelerin açılış tarihi ertelendi iddiası! Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerin açılış tarihi ertelendi iddiası! Üniversiteler ne zaman açılacak?

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), üniversitelerin açılış tarihini ertelediği iddia edildi. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılış tarihi netleşti mi? İşte detaylar...

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler okulların açılış tarihini merak ediyor. Son olarak YÖK'ün üniversitelerin açılış tarihini ertelediği iddia edildi. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılış tarihi netleşti mi? İşte detaylar...

ÜNİVERSİTELERİN AÇILIŞI ERTELENDİ Mİ?

Eylül ayının ortası itibariyle üniversiteler açılışa hazırlanıyordu. Ancak bazı üniversiteler tarafından yapılan duyuruda açılışın 2 Ekim 2023 olarak güncellendiği belirtildi.

Duyurularda "Akademik takvimimiz yök kararı ile 2 ekim 2023 tarihinde dersler başlayacak şekilde güncellenecektir. Yeni takvimi en kısa sürede paylaşacağız." denildi.

YÖK’ün üniversitelerin en erken 2 Ekim 2023’te eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması ile ilgiyi yazı senatolar aracılığı ile üniversitelere bildirdiği ve akademik takvimde düzenleme yapılması talimatı da verildiği iddia edildi.

Söz konusu erteleme kararına ilişkin YÖK'ten henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.