Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

VATANI İÇİN ŞEHİT OLANLAR:

VATANI İÇİN ŞEHİT OLANLAR:

ANKARA  MOBİLYACILAR VE LAKECİLER                                                                                   ESNAF VE SANATKARLAR ODASI

                                                       : 2015/                                                                                             ANKARA 03.09.2015                                                                                            

 

VATANI İÇİN ŞEHİT OLANLAR:

Televizyonlar şehit cenazelerini gösteriyorlar ardı ardına. Son birkaç gündür aynı manzaraları görmekteyiz ne yazık ki. Ateş düştüğü yeri yakar, doğru! Kim ne derse desin, Türk bayrağına sarılı tabuta gözyaşlarını akıtan nişanlı kadar içimiz burkulmuyor. Elleriyle büyüttüğü yavrusunu en delikanlı çağında şehit veren annenin hissettiklerini anlamak çok zor... Evladını elleriyle toprağın bağrına bırakan babanın duygularına tercüman olmak bile mümkün değil. Abisinin tabutu önünde çığlıklara boğulan kız kardeşin acılarını en yanık türküler bile anlatamaz. İnsanın, insan olduğunu iddia eden hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağı yürek burkan tablolar? 

Bu dünyada bizim için en kıymetli varlıklardan biri de vatandır. Bu nedenle biz vatanımızı çok severiz. Bu duygu tarih boyunca böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Vatanımız için birbirinden güzel destanlar söylemiş, türküler yakmışızdır. Yeri geldiğinde binlerce şehit vermekten de kaçınmamışızdır.
Vatan olmazsa millet de olmaz devlet de. Bağımsız olmayan bir vatan, orada yaşayanlar için zindan haline gelir.
Vatan sevgisi kavramı kuru bir lâftan ibaret değildir. O sevgiyi gönlümüzün derinliklerinde duyar ve hissederiz. Söz açılınca hemen coşarız, ona kötü söz söylenmesine tahammül edemeyiz. Biz vatansever bir milletiz. Düşmanlarımız bizim zor durumda kaldığımızda vatanımız için neler yaptığımızı çok iyi bilirler.

Vatanını seven kişiler gerekirse mallarını ve canlarını feda etmekten çekinmezler. Bizler, bu güzel vatan için canlarıyla ve kanlarıyla nice destanlar yazan bir milletin evlâdıyız.
Vatana olan sevgimizi ancak onun uğrunda yapacağımız çalışmalarla ispatlayabiliriz. Yaşı, cinsi, görevi ne olursa olsun, herkesin bu güzel vatan için yapması gereken işler vardır.
Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. Bizler de Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’ndaki şu tavsiyesine dikkat ederek sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz:

Ard arda dizili ay yıldızlı bayraklara bürünmüş, hayatının baharında soldurulmuş, kefenlerine kan bulaştırılmış cennet bekçileri, uğurlanıyor analarının feryatlarıyla mekanların en yücesine
Hain pusularla söndürülen yaşamlara her geçen gün yenileri ekleniyor.Acımadan namertçe arkadan uzanıyor katillerin eli gencecik bedenlere.Kıydıkları canların hesabı bu dünyada sorulmasa bile, mahşer de yakalarına yapışacak koskoca bir millet var bu topraklar üzerinde.

Son zamanlarda sözde milletvekili pozisyonunda bulunan terör uzantısı bazı kişiler, Türk Milleti aleyhinde sözler sarf etme cüretini göstermektedirler. Bu sözleri sarf edenler, öncelikle mensup oldukları “geçmişe” bakmalıdır. Dikkatle baktıkları takdirde kendi geçmişlerinin; tarihte hiç bir varlık göstermediklerini göreceklerdir. 

Yazımızı şu duamızla tamamlayalım

Allah'ım; Ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları kaldır. Milletimize, devletimize kurulan kahpe pusuları sen boz. Birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyen içerideki ve dışarıdaki hainlere sen fırsat verme.
Türküyle,  kürdüyle,  lazıyla,  çerkeziyle, alevisiyle, sunisiyle,  bu milleti ay yıldız'lı bayrak altında sen birleştir. Bizimle aynı topraklarda doğup büyüyen bu ülkenin ekmeğini yiyen, havasını soluyan ama aldatılıp kandırılıp ülkesine, milletine ihanet edenlerin, ettirenlerin akıllarını başlarına sen getir. Sen onlara doğruyu, doğru yolu göster.
Allah'ım; Gece gündüz elleri tetikte, canını ortaya koymuş vatan nöbeti tutan, askerimizi, polisimizi ve diğer bütün güvenlik güçlerimizi sen koru, onları sen muhafaza et.
Allah'ım; Bu milletin birliği bozulmasın diye, bu devlet yıkılmasın diye, geleceğimiz karartılmasın diye canını feda eden şehitlerimize sen rahmet et. Gazilerimize sen ihsan et. Geride kalanlarına sabır ver. Milletimize böyle acıları bir daha yaşatma. Yaşatmak isteyenlerin oyunlarını sen boz.
Allah'ım; Bizleri idare eden devlet erkânımıza sen feraset, basiret, istikamet ihsan eyle. Vatan hainlerinin onları aldatmalarına, kandırmalarına fırsat verme. İstikbalimiz için en doğru kararları almaya onlara sen nasip et. ÂMİN

 

                                                                                            HÜSEYİN TAKLACI

                                                                 ANKARA MBİLYACILAR VE LAKECİLER ODASI

                                                                                                 BAŞKANI

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR