Veliler ve öğrenciler dikkat: MEB telefonla girilmesini yasaklandı

Veliler ve öğrenciler dikkat: MEB telefonla girilmesini yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri belli oldu. Yeni yılda öğrencilerin derslere telefonla girmesi yasak olacak. İşte detaylar...

Milyonlarca öğrenci 11 Eylül'de yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Yeni dönem öncesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılı için hazırlanan genelge Bakan Yusuf Tekin imzası ile illere gönderildi.

İŞTE YENİ DÖNEMDE UYGULANACAK KARARLAR

  1. 11 Eylül'de başlayacak eğitim öğretim yılı için, zaruret dışında okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacak. Okul aile birlikleri kararıyla daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve velilere maddi külfet yaratılmayacak.
  2. Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak.
  3. Velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılacak.
  4. Öğrencilerin yaşadıkları kentleri tanımaları için okul dışı etkinlikler planlanacak. Tarihi ve kültürel mekânlarının ziyaret edilmesi sağlanacak.
  5. Sağlıklı beslenme alışkanlığının geliştirilmesi ve fiziksel aktiviteleri teşvik etmek amacıyla "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı" kapsamında çalışmalar yürütülecek. Öğrencilerin derse başlamadan kültür fizik hareketleri yapmaları sağlanacak.
  6. 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerdeki öğrenci ve öğretmenler için de bir dizi önlem alindi.
  7. Afet bölgesindeki illerde geçtiğimiz yıl ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi için bakanlık tarafından hazırlanan program 6 Ekim'e kadar yeni ders programıyla birlikte uygulanacak. Öğrencilerin kendi illerindeki okullara taşınma sorunları çözülecek. Yine öğretmenler için barınma ve taşıma desteği sağlanacak.
  8. Eğer afetzede öğrenci farklı bir ilde eğitime devam edecekse, kontenjan şartı aranmaksızın eğitime erişimleri sağlanacak.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.