Veliler ve öğrenciler dikkat: Okul kıyafetleri cep yakıyor

Veliler ve öğrenciler dikkat: Okul kıyafetleri cep yakıyor

Okulların açılmasına az bir süre kala kıyafet almak için mağazaları gezen veliler, fiyatları görünce şaşırdı. Okul kıyafetleri, geçen seneye göre yüzde 60 zamlandı. İşte detaylar...

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala veliler hazırlıklarını sürdürüyor. Öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan okul kıyafeti fiyatları ise cep takıyor.

Okul kıyafeti fiyatları geçen seneye göre yüzde 60 zamlandı. Devlet okulları için kıyafet maliyeti 2 bin lirayı bulurken özel okullarda ise 2-3 katına çıkıyor.

Ntv'nin haberine göre satıcılar, zamları enflasyon ve hammadde fiyatlarına bağlıyor. Etek, hırka, iki uzun kollu tişört olarak satılan okul takımlarının fiyatları 1000 TL. Bu takıma bir de zorunlu olan eşofman takımı eklendiğinde fiyat 1950 liraya çıkıyor.

KREDİ KARTI YOĞUNLUĞU VAR

Mağaza sahibi Kerem Demir, ithal kumaşlarda yüzde 100 gibi bir artış olduğunu dile getirdi.

Çocukların sağlığın uygun pamuklu ürünler kullandıklarını da ifade eden Demir, "Enflasyon zaten ortada kumaş ve nakliye maliyetlerinden, personel ve kira giderlerinden bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman bunun altı da çok mümkün gözükmüyor." dedi.

Vatandaşlarla önceki yıllarda pazarlık yapıldığını söyleyen Demir, "Bu sene fiyat itirazı görmüyoruz. İnanılmaz bir kredi kartı yoğunluğu var." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.