Ödemediyseniz dikkat! Her an haciz gelebilir!

Ödemediyseniz dikkat! Her an haciz gelebilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi alacaklarının peşine düştü. Deprem harcamaları, memur ve emeklilere verilen zamlar derken, bütçedeki açığın artma riski Bakanlığı harekete geçirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 trilyon liralık vergi alacağı için harekete geçti. Borcun yarısını peşin isteyen Bakanlık, kalan kısmının ise yılbaşına kadar ödenmesini talep etti. İddialara göre birçok vergi dairesi ise haciz işlemlerine başladı.

vergi-ic.jpg

YARISI ŞİMDİ YARISI YILBAŞINA KADAR

Ekonomi gazetesinde yer alan habere göre, kamunun ek borçlanma yetkisinin 181 milyar liraya yükseltilmesine rağmen, borçlanmak istemeyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcu tahsilatına başladı. Bu kapsamda alınacak vergi tutarının 1 trilyon lira olduğu konuşuluyor. Bakanlık vergi borcu olan mükellefleri görüşmeye çağırıp, borçlarının yarısını şimdi, yarısını ise yılbaşına kadar ödenmesini istiyor.

hacz.jpg

HER AN HACİZ GELEBİLİR

İddialara göre, bakanlığın uyarılarına aldırış etmeyen borç sahiplerine haciz işlemleri geçen hafta itibariyle başlatıldı. Bu kapsamda en kolay haciz arabalar ve taşınmazlar olduğu için tapu dairelerine ve trafiğe haciz yazıları gönderildi. Bunların haricinde banka hesaplarına da el konulacağı gelen bilgiler arasında.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.