Osman Doğan

Osman Doğan

YASAK ELMAYA EL UZATAN KURTLAR

YASAK ELMAYA EL UZATAN KURTLAR

Her şey anlamsızlaştırılmak isteniyor… Büyük Türkiye hayali, yeniden büyük Türkiye idealinin içi boşaltılmaya çalışılıyor.
1999 yılında tohumları atılan bir oluşum o yıllarda herkes tarafından kabul gördü. Sevildi, sevdirildi… Halkın yüreğine tercüman oldu. Oluşturulmak istenen Türkiye bir vakit stabil hareketler içerisine girecek, daha sonrasında ise halk odaklı çalışmalara yüzünü çevirecekti. Bunun için gerekli olan iç ve dış odaklar alt yapı oluşumunu tamamlayacaktı. Medya kısa sürede söz konusu olan oluşumu destekleyecek, kişisel haznede bu yeni oluşum için sürekli destek cümleleri kurulacaktı. 
Tarihi takıntı haline getirenler çok iyi bilirler ki Fethullah Gülen’in yurt dışına gitmesi, Abdullah Öcalan’ın teslimi ve Recep Tayyip Erdoğan’ın tutuklanması bu önemli tarihlerde meydana gelmiştir. Abdullah Öcalan’ın iadesi ile PKK yapılanması dondurulacak, o süre içerisinde Türkiye’nin yeni yol haritasında hükümetin iç dinamiklerine yeni oluşumlar eklenecektir. Bu oluşumlar meydana gelirken aynı zamanda kurulacak olan hükümet alt yapı çalışmalarıyla Amerika’dan gelen emirler doğrultusunda hareket edecektir. Sahne tamamen değişmiş Türkiye PKK ile sadece oyalana bilir, ama yıkılamaz gerçeğinin farkında olanlar devleti içeriden yıkmak için çalışmalar başlatmıştır. Bu süreç devam ederken Türkiye yeni bir liderle yeni yol haritasını çizmiş, yedisinden yetmişine, sağcısından solcusuna bu liderin kurtarıcı olduğu gerçeğiyle çalışmalar başlatılmıştır. Her şey istenilen kıvamdadır, parti halk tarafından kabul görmüş ve sevilmiş kısa vadede çok büyük işler yapmaya başlamıştır. Bu durumlar düşünüldüğünde bir önceki hükümetlerin tortuları bile kazınmış, ekonomi paketlerinin açılmadığı, ithalat ve ihracatın istenilen seviyeye ulaştığını görenler Türkiye’nin sağlam bir güzergâhta yürüdüğünü görmüşlerdir. Peki ilk günden bu güne dondurulmuş olan PKK saldırılarının durma sebebi nedir? Çünkü yeni plan devletin içerisinde olan yeni kurtlar yavaş yavaş elmayı bitireceklerdir. Devletin yönetim kademesi bu durumda ülke menfaatleri, yükselen ekonomi ve liderin dünya nezlinde isim yaptığını görünce içerideki kurtların farkına bile varmayacak, kurtlar o sırada ülkeyi yemeye devam edeceklerdir. Bütün birimlere yavaş yavaş yerleştirilen kurtlar belli zamanlarda kendilerini ele verse de lider büyüyen Türkiye’de onlara kayıtsız şartsız güvendiğinden söz konusu kurtlara dönük yapılacak şikâyetleri dahi asılsız ve iftira olarak değerlendirecektir.
Daha sonraki gelişmeler liderin silkelenmesine irkilmesine zemin hazırlayacaktır. Kurt başı olan kişiye ülkene dön çağrısını yapan lider birkaç ay sonra gerçekleri görmeye başlayacaktır. Davet edildiği halde kurt başının dönmeme sebebini araştıran liderin aklına olabilir mi sorusu gelmiş geçmiş ve bugün arasında kurt başına dönük bütün hareketleri çekap yapmaya başlamıştır. Yapılan çekapta mavi Marmara’da izin alınmalıydı diyen, Amerika’nın güçlü yapısına şükran eden, papanın ellerinden öpen kurt başının tavırları liderin değer yargılarıyla ters düşmeye başlamış, uyutulduklarını hatta kandırıldıklarını anlamaya başlamıştır. Kurtları sınarcasına dershane olaylarını gündeme getiren lider bu kişilerin benliklerinde kendilerini düşünen, hizmet yapılarının ise nereye hizmet ettiği konusunda şüphelerinde haklı olduğu gerçeğine ulaşmıştır. 
 
Peki, bu durum karşısında Kurtlar neler yapmıştır. Sadece maşa olarak kullanılmaktan başka hiç bir şey yapmamışlardır. Türkiye düşmanları freni patlayan Türkiye için eskiden olduğu gibi rotalarına geri döndürme çabalarını gezi parkı 17 Aralık ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkede adeta darbe uygulamaya başlamış, içeriden ve dışarıdan ülke saldırı altına uğramıştır. Yapılan saldırıların ana hedefi bir zamanlar lider olarak sevdirdikleri kişinin kendi dediklerini yapmadığı, kendilerini oyaladığını gördüklerinde PKK’nın dıştan saldırıları gibi içeriden saldırı başlatmış ülke dinamikleri tek tek hedef edilmiştir.
Lider bu durumların farkına erken varmış ve bu zamana kadar yaptığı gibi sırtını halka dayayarak er meydanı buyurun demiştir. Ülkenin gücünü ve liderine karşı olan tutumunu görenler oyun kurmaya devam edeceklerdir. PKK söz konusu kurtların durumu görüp kullanıldıklarını ya fark edecek, ya da önümüzdeki günlerde içeriden Kurtlara karşı dışarı da ise PKK ya karşı bir mücadele verilecek… Bu işin sonunda kimin kazanacağını merak edenlere yüzünü halka dönen, sırtını hakka ve halka yaslayanın davası elbet üstün gelecektir…
Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR