YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca genç 2023 YKS tercih sonuçları için gözünü ÖSYM’ye çevirdi. Peki, YKS tercih sonuçları açıklanacak mı? YKS tercih sonuçları hafta sonu açıklanır mı? İşte detaylar…

2023 YKS tercih sonuçları ÖSYM’nin yapacağı duyuru ile belli olacak. YKS üniversite tercih sonuçları “sonuç.osym.gov.tr” adresi üzerinden erişime açılacak. Peki, YKS tercih sonuçları açıklanacak mı? YKS tercih sonuçları hafta sonu açıklanır mı? İşte detaylar…

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

19 Ağustos Cumartesi günü itibarıyla milyonlarca aday YKS tercih sonuçları ÖSYM duyurunsa gözünü çevirdi. 17-18 Haziran tarihinde gerçekleştirilen ve 3 milyondan fazla adayın katılım gösterdiği YKS 2023 sonuçları 20 Temmuz’da adayların erişimine açılırken tercih maratonu ise 9 Ağustos’ta tamamlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir bilgilendirme yapmadı. Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra YKS tercih sonuçları internet üzerinden erişime açılacak.

2022 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI?

Geçtiğimiz yıl tercih sonuçları, tercih işlemleri sona erdikten 10 (on) gün sonra erişime açılmıştı. 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının bu hafta açıklanması bekleniyor. ÖSYM sonuç sisteminde yoğunluk oluşmaması için yerleştirme sonuçlarını sabah erken saatlerde veya gece geç saatlerde erişime açıyor.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.