Yüksek İhtisas’ta derman buldu

Yüksek İhtisas’ta derman buldu

Yüksek İhtisas'ta bıçak altına yatan Şener, Türkiye'de ilk kez uygulanan ‘ablasyon’ işlemiyle 4 saatlik bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Şener, şimdi rutin kontrollerin ardından taburcu oldu.

Ölümcül kalp ritim bozukluğu nedeniyle şu anada kadar birçok kez bıçak altına yatan Erzincanlı 71 yaşındaki Talat Şener, sağlığına 700 kilometre uzaklığındaki Ankara'da kavuştu. 2014 yılından beri belli aralıklarla kalp ameliyatı ve kalp kapağı tedavisi olan, son olarak ise kabine şok pili takılan Şener buna rağmen iyileşemeyince Başkent'in yolunu tuttu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatış yapan Şener'e Türkiye'de ilk kez, dünyada ise birkaç kez uygulanan 'ablasyon' işlemi uygulandı. Bu işlem sonrası kalp ritim bozukluğu giderilen Şener, yıllar sonra sağlığına kavuşabildi. 

BOYUNDAN KALBE...

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ve Prof. Dr. Dursun Aras, Doç. Dr. Serkan Çay, Doç. Dr. Fırat Özcan ve Doç. Dr. Özcan Özeke’den oluşan aritmi 
ekibinin 71 yaşındaki Talat Şener'e Türkiye'de ilk kez uyguladığı işlem başarılı sonuç verdi. Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, ölümcül kalp ritim bozukluğu olan Şener'e rutin yöntemlerin dışında bir 'ablasyon' işlemi uyguladıklarını belirterek, cerrahi müdahale olmadan Şener'in boynundaki bir damardan kalbe ulaşıldığını ve ritim bozukluğuna neden olan bölgenin yakıldığını belirtti.  

4 SAATTE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Prof. Dr. Dursun Aras ise "Talat Şener’in kalp pompası çok zayıftı ve cerrahi bir işlemi kaldıracak düzeyde değildi. Bu durumda 'ablasyon' işlemini göğüs duvarını açmadan yapmaya karar verdik. Hastanın boynundaki toplar damardan girerek kalbin sağ odacığına ulaştık. Buradan kalbin içine uzattığımız iğne ile sağ ve sol karıncık arasında kalp kasından oluşan duvarı deldik ve metal kapaklara dokunmadan sol odacığa geçiş yolu oluşturduk. Kullandığımız yüksek teknolojik metotlarla ritim bozukluğuna neden olan odakları bularak yaktık ve 4 saat süren işlem sonucunda hiçbir komplikasyon olmadan ritim bozuklukları başarılı şekilde ortadan kaldırıldı. Şener'e işlem sırasında uygulanan ve başarılı olduğumuz teknik özellikler bakımından Türkiye'de olduğu gibi dünyada da bir ilk" dedi. 

SAĞLIKSIZ GÜNLER GERİDE KALDI

Başarılı bir ameliyattan çıkan ve kısa sürede kendisine gelen 71 yaşındaki Talat Şener, yıllardır aradığı dermanı Ankara'da bulmaktan bir hayli memnun olduğunu aktardı.  Önceden sürekli kalbine şoklama yaptırmak zorunda kaldığını belirten Şener, şimdi rutin kontrollerin ardından taburcu oldu. Şener, "Son zamanlarda sık sık bayılıyordum. Hiçbir şeyden haberim olmuyordu. Son ameliyattan kalkacağımı da sanmıyordum umudum tükenmişti. Doktorlarımızdan Allah razı olsun. Başarılı bir ameliyat ile beni sağlığıma kavuşturdular. Şimdi çok iyiyim. Eski sağlıksız günler geride kaldı" diye konuştu.   

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.