Altın en iyi tasarruf aracı

Altın en iyi tasarruf aracı

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, altın fiyatlarının uygun olduğunu belirterek altın almanın tam zamanı olduğunu söyledi. 

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, kuyumculuk sektöründe yaşanan sorunları ve düğün sezonu ile birlikte altın fiyatlarının nasıl seyredeceğini Habervaktim’e değerlendirdi.

1 ÇEYREKDE OLSA ALIN

Altın en iyi tasarruf aracı olduğunu belirten Çavuşculu,”Altın fiyatları şuan için oldukça uygun. Altın almanın tam zamanı. Elinde parası olan vatandaşlarımız altın alsın. Herkes bütçesine göre altın alabilir. Altın en iyi tasarruf aracı. Ekonomik durumu çok iyi olmayan vatandaşlarımız bu dönemde 1 çeyrek altında olsa alsın. Ekonomik geliri daha iyi olan vatandaşlarımız daha fazla altın alabilirler. Hem kullanayım hem tasarruf edeyim diyenler işçiliği az olan takı ve bileziklere yönelebilirler. İşçiliği fazla olan ürünlerde %30 oranında zarar edebilirler. Ama tabi her şey tasarruf da değil güzel, özgün bir takı alayım diyenlerde oluyor. Altında değer kaybı çok olmaz. Yıllarca kullan götür sat. O gün ki altın fiyatlarına bağlı olarak değerinden işlem görür. Paranızı alırsın.” diye konuştu.

HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ

Okulların kapanmasıyla piyasada hareketliliğin artacağını anlatan Çavuşculu,” Öncelikle il etapta sünnet düğünleri oluyor. Ardından düğünler, nişanlar ve sözler oluyor. Hareketlilik bekliyoruz. Fiyatlar oldukça uygun. Aslında baktığımız zaman fiyatlar yüksekte olabilirdi. Sonuçta altın fiyatlarını ülkemizde ve dışarıda yaşanan siyasi iktisadi olaylar belirliyor. Eskiye göre artık içeride ve dışarıda yaşanan olaylar altın fiyatlarını çok etkilemiyor. Geçmiş dönemlerde çok küçük siyasi olaylar bile fiyatlara ciddi etki yapıyordu.” dedi.

KUYUMCULUK GÜZEL SANATLARIN BİR KOLU

Turizm sezonunun açıldığını ve turistlere özel takıların yapıldığını ifade eden Çavuşculu, şöyle devam etti:
“ Turistlere özel ülkemizin kültürünü yansıtan tasarımı özgün ürünlerimiz var. İlgi de görüyor. Şunu da belirtmeliyim el isçiliğiyle özgün ürünler yapanlar hak ettiği emeğin karşılığını alamıyor. Ülkemizde, 20 lisede kuyumculuk bölümü, 20'e yakın üniversitede ise kuyumculuk meslek yüksek okulu bulunuyor. Buralarda ne yapılıyor. Özgün içerik üretilerek takı tasarımları yapılıyor. Kendi kültürümüzü yansıtan çizimler yapılarak uyarlanıyor. Kuyumculuk sektörü güzel sanatların bir kolu. Bir ressam, bir heykeltıraş kadar önemli. Ustalarınız elinizle kağıda çizemeyeceğiz figürleri altına işliyorlar. Burada ciddi bir el becerisi ve işçilik var. Sanatkarlarımıza destek verelim.” 

KENDİNİ YENİLEMEYEN  AYAKTA KALAMAZ

Her sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektöründe de çırak sorununun olduğunu dile getiren, Çavuşculu,”Herkes masa başı iş istiyor. Sabır edip iş öğrenmek istemiyor. Kuyumculuk bölümlerine yetenek sınavı getirilmeli. İstemeyerek kuyumculuk bölümüne gelen çok sayıda çocuğumuz var. Bunların başarılı olma şansları az. Saat tamirciliği de kaybolmaya yüz tuttu. Burada da eleman yetişmiyor.

Gelecek yıllarda saat tamircilerin yerini saat firmaların servisleri alacak .Bu meslekler unutulmasın. Sektörün içerisinde hizmet veren bütün esnaflarımız kendilerini yenilemeler. Yenilemeyen ayakta kalamaz. Ben çok iyi ustayım dönemi bitti. Müşteriye zaman ayıracaksın dükkanların fiziki yapısı iyi olacak. Müşterilerin oturacağı ürünleri inceleceği alanlar olması gerekiyor. Müşteri ile nasıl iletişim kurulur, satış eğitimi gibi esnaflarımıza eğitimler veriyoruz.” şeklinde konuştu.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.