Bir tutamıyla köftenin çok daha iyi kabarmasını sağlıyor- Köfte daha iyi pişiyor

Bir tutamıyla köftenin çok daha iyi kabarmasını sağlıyor- Köfte daha iyi pişiyor

Köfte pişirirken işinize yarayacak harika bir tarif sırrı vereceğiz. Bu tariften öğreneceğiniz bilgi sayesinde köfteniz hem lezzetli olacak hem de pişerken asla küçülmeyecek. İşte köfte pişirirken mutlaka bilmeniz gereken tarif sırrı.

Köfte, 7'den 70'e herkesin çok sevdiği bir yemektir. Genelde birçok evde hafta sonu mutlaka köfte-patates ikilisi hazırlanır. Özellikle de çocuklar köfteyi çok sever.

Köfte, gerekli malzemelerin karışımı, dinlendirilmesi ve kızartılmasıyla elde edilen harika bir aperatif yemektir. Ancak köfte harcı hazırlarken de pişirirken de mutlaka bilmeniz gereken bir sırrı vereceğiz. Bu tüyo sayesinde köfteniz hem daha lezzetli olacak hem de poğaça gibi kabaracak.

Köfte pişirdiğimizde lokum gibi olmasını isteriz. Ve çoğu zaman kuru köfteyi pek tercih etmeyiz. Bu tarifle köfteleriniz asla kuru olmayacak. Karbonat mucizesi sayesinde lokum gibi bir köfte elde edebileceksiniz.

Vereceğimiz bu köfte tarifi diğer klasik köfte tariflerinden biraz daha farklı.. Ancak çok lezzetli

İşte bilmeniz gereken tarif

Malzemeler

450 gram dana kıyma

1,5 çay kaşığı karbonat

Yarım soğan

2 diş sarımsak

4 yemek kaşığı galeta unu

2 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı toz kırmızı biber

2 çay kaşığı tuz

Domates Sosu İçin

5 adet rendelenmiş domates

2 tatlı kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı toz kırmızı biber

2 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Köfte malzemelerini bir karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz ve küçük toplar halinde buz dolabında 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

Bu sırada domates sosunu hazırlamak için, bir tencerede önce zeytin yağında sarımsakları soteliyoruz. Rendelediğimiz domatesleri ve domates salçasını ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Baharatları da ekledikten sonra koyulaşana kadar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.

Daha sonra köfteleri buzdolabından çıkarıyoruz ve zeytin yağında kızartıyoruz. Pişirdiğimiz köfteleri sos tenceresine aktarıyoruz.

Sos tenceresinin altını yeniden yakıyoruz ve köfteleri sos ile iyice pişiriyoruz.

Köftemiz hazır, afiyet olsun.

Kaynak: artigercek.com

İlgili Haberler