Yufkanın dağılmasını önlüyor- Börek yaparken mutlaka bu tekniği deneyin

Yufkanın dağılmasını önlüyor- Börek yaparken mutlaka bu tekniği deneyin

Börek pişirirken işinize yarayacak harika bir yöntem ve çok lezzetli soğanlı börek tarifi

Soğanlı börek yaparken yufkanın dağılmaması için mutlaka yufkanın her yüzeyine zeytinyağı sürün. Bu yöntem sayesinde yufkanız asla dağılmıyor..

Ayrıca börek yaparken iç malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Böreğinizin lezzetli olması için kullandığınız yufkalar mutlaka taze olmalı.

Taze olmayan yufkalarla yapılan börekler pek lezzetli olmuyor.

Peki soğanlı böreğin tarifi nasıldır? İşte soğanlı börek yaparken işinize yarayacak harika tarif.

Soğanlı börek için gerekli malzemeler;

3 yufka
100 gr eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı yağı

İç harcı için

1 kg soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı


Üzeri için

1 yumurta sarısı
Susam

İŞTE SOĞANLI BÖREK TARİFİNİN YAPILIŞI

* Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Soğanların iyi durumda olmasına dikkat edin. Çürümüş ve filizlenmiş soğan kullanmayın. Tereyağını tavada eritin. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Rengi soğanların iyice değişmelidir. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın.


Ocaktan alın. Son olarak maydanozu ekleyip iç harcınızı soğumaya bırakın. İlk yufkanın üzerine tereyağı ile zeytinyağı karışımını sürün. Kenar kısmına harçtan aktarıp rulo şeklinde sarın.


Üç parmak kalınlığında kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Böreğiniz artık servise hazırdır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Soğanlı börek tarifimiz bu şekildedir. Bu börek tarifi ister beş çayında isterseniz sabah kahvaltısında deneyebilirsiniz.

Midesi hassas olanlar bile bu böreğe bayılıyorlar. Soğanlı börek yaparken kullandığınız soğanların iyi durumda olmasına dikkat edin. Küflenmiş veya çürümüş soğanları kullanmayın.

İlgili Haberler