Kestaneyi bir de böyle deneyin - Kabukları kolay açılıyor ve çok lezzetli oluyor

Kestaneyi bir de böyle deneyin - Kabukları kolay açılıyor ve çok lezzetli oluyor

Kestane yaparken bunu deneyin. Kabukları kolay açılıyor ve çok lezzetli oluyor. İşte içi yumuşacık harika bir kestane tarifi.

Kış mevsimlerinin vazgeçilmezi olan kestane, soğuk havalarda iç ısıtan yiyecekler arasında yer alıyor. Sokak satıcılarından alınabilse de bu tarifle evde yapılan kestaneler daha lezzetli oluyor.

Kestane pişirirken bu yöntemi kullanın farkı görün. Bu tarifi arkadaşlarınızla da paylaşın. Bu sayede onlar da içi yumuşak lezzetli kestaneler yiyebilecek. Kestaneleriniz satın alırken küflenmiş veya bozulmuş olmamasında dikkat edin.

firinda-kestane-tarifi-2.jpg

FIRINDA KESTANE TARİFİ

Kış mevsimlerinde insanların sıkça tükettiği kestaneyi bu tarifle yapınca çok beğeneceksiniz. İşte kabukları kolayca ayrılan fırında kestane tarifi:

Malzemeler:

500 gram kestane (Arzu ettiğiniz kadar)

Sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz (Kestane miktarına göre arttırılabilir)

Fırında Kestane Yapılışı:

Kestanelerin bir tarafını yatay diğer tarafını dikey olacak şekilde çizin. Kestanenin içine hafif değecek şekilde çizerseniz daha iyi açılır. Çizdiğiniz kestaneleri bir kaseye alıp ve üzerini kaplayacak şekilde sıcak su dökün. Bir tatlı kaşığı tuz ekleyip en az yarım saat o şekilde bekletin. Bir saat bekletmek çok daha iyi oluyor. Kestanenin suyunu süzüp pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın. Kestaneleri tepsiye iyice yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat pişirin. Kabukları kolay açılan yumuşacık kestaneleri servis edebilirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.

İlksayfa Gazetesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.