Mısır patlatırken böyle yapın- Ziyan olmuyor ve her bir tanesi patlıyor

Mısır patlatırken böyle yapın- Ziyan olmuyor ve her bir tanesi patlıyor

Patlamış mısır, sinema ve dizi gecelerinin olmazsa olmazıdır. Ancak tencere dibinde kalan patlamamış mısırlar can sıkıcıdır. Çünkü patlamış mısırın tadına da yemesine de doyum olmaz. Bu tarif sayesinde her bir tanesi patır patır patlayacak.

'Popcorn' yani patlamış mısır genelde Amerikan kültürü olarak yansıtılsa da Türk kültüründe de geniş yeri vardır. Hatta Adile Naşit, Kemal Sunal ve Şener Şen'in başrolünde yer aldığı 1976 yılında vizyona girmiş 'Süt Kardeşler' filminde de patlamış mısırın etrafı tellerle kaplı yuvarlık bir aparatta ateşte hazırlandığına şahit olabilirsiniz.

Patlamış mısırın en can sıkıcı noktası ile tencereden servis edeceğimiz tabağa eklediğimizde patlamayan mısırların kalmasıdır. Çünkü o kadar çok severiz ki her bir tanesini yemek isteriz. Vereceğimiz tarif ile tencerede bir tane bile patlamamış mısır kalmayacak.

Patlamış mısır, en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Özellikle dizi veya film seyrederken patlamış mısır yemek çok keyiflidir. Evde mısır patlatırken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor.

Patlamış mısır yaparken lezzetli olması için zeytinyağı kullanın. Özellikle midesi hassas olanlar mutlaka Ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullansın.

* İhtiyacınız olan malzemeleri sıralayalım;

Derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 çay kaşığı kadar tuz ve isteğe göre baharat.

1 çay bardağı mısır ilk patlatma için yeterli olacaktır.

Şimdi gelelim tarifimize;

Tencereyi orta ısıda açmış olduğunuz ocağın üzerine koyun.

Tencerenin içerisine ilk olarak yağı ve mısırları ekleyin. Bu adım büyük önem taşıyor. Tencereye eklediğiniz mısırları ve yağı birbirine iyice yedirin.

Mısırlar biraz şişmeye başlayacak ve ardından rengi değişecek. Bu aşamaya kadar tencerenin kapağını açık tutmalısınız. Ardından tuzu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını da biraz açın. Tencereyi arada bir sallamanız gerekiyor.

Mısırların patlama sesi bitinceye dek tencerenin kapağını sakın açmayın. Mısırların hareketi bitip sesleri kesilince artık ocaktan alabilirsiniz. Patlamış mısırınızı derin bir kaba dökerek servis edin. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: halktv.com

İlgili Haberler