iPhone kullanıcıları dikkat: Telefonunuz hacklenebilir

iPhone kullanıcıları dikkat: Telefonunuz hacklenebilir

Antivürüs firması Kaspersky, iPhone cihazlarda "Operation Triangulation" isimli güvenlik açığı keşfedildiğini belirtti. iPhone kullanıcıları için uyarı da geldi.

Antivirüs firması Kaspersky, iOS cihazları hedefleyen yeni bir casus yazılım saldırısıyla ilgili rapor yayınladı.

Güvenlik uzmanları, iOS işletim sisteminde bulunan bir güvenlik açığı üzerinden gerçekleştirilen "Operation Triangulation" saldırısıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Bu saldırı iPhone kullanıcılarını etkileyen bir güvenlik açığı olarak gündemde yer alıyor.

Kaspersky'nin raporuna göre, casus yazılım kullanıcının herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan iPhone'lara bulaşabiliyor. Hackerlar, kullanıcılara kötü niyetli bir ek içeren görünmez bir iMessage gönderiyor. Bu mesaj, kullanıcının mesajla etkileşime girip girmemesine bakılmaksızın kodun çalışmasına neden olan bir güvenlik açığına yol açıyor.

Zararlı kod daha sonra cihaza yetki yükseltme amacıyla iOS işletim sisteminde bulunan açıklardan yararlanarak bir komut ve kontrol (C&C) sunucusundan indiriliyor. Casus yazılım, cihaz hacklendikten sonra gönderilen mesajı da silerek izlerini gizliyor. Tüm bu işlemler arka planda gerçekleştiği için kullanıcılar cihazlarında herhangi bir anormallik fark etmiyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, "iOS güncellemelerini engelleyen virüslü cihazlarda, kullanıcı verilerini kaybetmeden casus yazılımları kaldırmanın etkili bir yolunu henüz bulamadık. Bu sadece virüslü iPhone'ları fabrika ayarlarına sıfırlayarak, işletim sisteminin en son sürümünü ve tüm kullanıcı verilerini sıfırdan yükleyerek yapılabilir. Aksi takdirde, casus yazılım cihaz belleğinden silinse bile Triangulation, iOS'un eski bir sürümündeki güvenlik açıkları aracılığıyla yeniden bulaşabilir" şeklinde ifade etti.

Kaspersky, en eski bulaşma izlerinin 2019'a kadar gittiğini belirtti, ancak casus yazılımın bugüne kadar hala iPhone'ları etkilediğine dikkat çekti. Şu ana kadar sadece iOS 15.7 veya daha eski sürümlerini çalıştıran iPhone'larda saldırı tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.