İthale "Lezzet" Boykotu

İthale "Lezzet" Boykotu

Başkent'in en eski kasaplarından birini işleten ve toptancılık yapan İdris Kocaman, damak tadımıza uymadığından dolayı ithal etlerin artık Ankaralılar tarafından terk edilerek müşterilerin eskisi gibi yerli etlere yöneldiğini anlattı.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Habervaktim'e konuşan AHM- ET'in CEO'su İdris Kocaman, Ankaralı vatandaşların et tercihiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yurtdışından gelen etlere tadından dolayı Başkentlilerin rağbet göstermediğini anlatan Kocaman müşterilerin tercihinin yerli etten yana olduğunu vurguladı. İdris Kocaman ile yaptığımız söyleşi şöyle: 
Kendinizden ve firmanızdan bahsedebilir misiniz?
İdris Kocaman AHM- ET'in CEO'su olarak görev yapmaktayım. 1927'de dedemizin kurduğu bir Ankara firmasıyız. Merkezimiz Gimat'ta.
HELAL ET KESİMİ
Sattığınız eti nereden alıyorsunuz?

Besi çiftliğimiz var. Oradan kesilen etleri taze getirerek müşterilerimize sunuyoruz. Dini kurallarımızı da yerine getirerek müşterilerimize helal et getiriyoruz. Gerekli sertifikalarımız da bulunuyor.

Günlük ne kadar et satışı yapılıyor?
Günde ortalama 1 ton et çıkıyor.
MÜŞTERİDEN İTHAL Mİ YERLİ Mİ SORUSU
Müşteriler et alırken nelere dikkat ediyor?
Mağazaya giren müşterilerimiz ilk önce etin ithal mi yerli mi olduğunu soruyor. İthal et ucuz olmasına rağmen pek tercih edilmiyor. Çünkü ithal etin tadı iyi olmuyor. Milletimizin damak hiç tadına uymuyor. Buraya gelen herkesin ilk sorusu 'yerli mi ithal mi?' şeklinde oluyor.

İthal etler neden damak tadımıza pek uymuyor?
Değişik yetiştirme ve besleme tarzlarından dolayı.
ET ALICISI BİLİNÇLİ
Başka cevabını aradıkları soru var mı?
Bir de inek eti mi dana eti mi? diye soruyorlar. Çünkü inek eti genelde kıymada kullanılır. Diğer ürünlerde inek eti kayış gibi olduğundan pek olmaz. Müşteri girer girmez bunları soruyor ona göre tercih yapıyor.

Etin en rağbet gören kısımları hakkında bilgi verir misiniz?
Kuzu da kuzu pirzola danada ise antrikot kısmı yani dananı sırtı. Bu kısımlar etin en lezzetli ve en yumuşak yeri. Pahalı olmasına rağmen tercih ediliyor.

4 kişilik bir aile akşam yemeğinde antrikot yemek istese kaç lirayı gözden çıkarması gerekir?
55-60 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.   

BAZI ET HİLECİLERİ VAR
Ette hile yapılıyor mu?

Kıymada hile yapılırsa kıymanın altı komple yağlı olur üstüne yani görsel kısmına ise etin yağsız kırmızı tarafını koyarlar. Bir de inek etini dana eti diye satmaya çalışanlar oluyor. İnek eti ucuz bir de lezzetli olmaz. Yerken ağzında çevirir durursunuz.
İLK ÖNCE HİJYEN
Siz hileye karşı nasıl önlem alıyorsunuz?
Gördüğünüz gibi bizde her şey açıkta. Müşteriler rahatlıkla gezebilir. Etler müşterilerin önünde kesilir ve hazırlanır. Çalışanlarımızın başında bone ellerinde eldiven mutlaka bulunur. Tezgahlar daima temiz olur. Biz müşterilerimize en sağlıklı ve en güzel eti vermeye çalışıyoruz. Hijyen ette çok önemlidir. Hijyen konusuna çok önem veriyoruz. Bizim olmazsa olmazımızdır. Bir de haftada 3 gün olmak üzere buraya taze et getiririz.
Kırmızı etin dış kısmında bazen kararma oluyor bunun sağlık açısından bir zararı olur mu?
Kırmızı et fazla beklesin yanar yani kararır. Sağlık açısından bir sıkıntısı olmaz. kararan kısmını kesseniz et yine taze gibi durur.
BOZUK TAVUK ETİ ÖLDÜRÜR
Tavuk etinde bir sıkıntı olur mu?

Tavukta son kullanım tarihini geçerse büyük sıkıntı. Hemen tezgahtan, buzdolabınızdan kaldırmalısınız. Bozuk tavuk öldürür ama et bir şey yapmaz kokabilir ancak zehirleme yapmaz.
Eşek eti veya domuz eti satanlara hiç şahit oldunuz mu?
Duydum ama hiç karşılaşmadım.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.