Medeniyetin inşası “kütüphaneler”

Medeniyetin inşası “kütüphaneler”

Gazetemize konuşan Kültür - Memur Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, kütüphanelerin, başta bütün kültür merkezlerinde olmak üzere yaygınlaştırılması ve etkin hale getirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Kültür ve medeniyetin temelinin kitap ve dolayısıyla kütüphaneler olduğunu belirten Kültür-Memur Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, kütüphanelerin tüm ilçelerde bulunmasının şart olduğunu söylerken, herkesin kolay bir şekilde erişim sağlayabileceği kütüphanelere ihtiyacımız olduğunu dile getirdi. Ayrıca Erdoğan, kültür ve sanat çalışmalarının yerli, milli ve nitelikli olması gerektiğini söyledi.

Kitap olmadan medeniyet olmaz

Kütüphanelerin özel bir misyonu olduğunu belirten Erdoğan, kültür ve medeniyet değerlerimizin yeniden inşası için kütüphanelerin ayrı bir önem arz ettiğini söyleyerek, “Her ilde her ilçede ve her kültür merkezinde herkesin kolay erişim sağlayabileceği ve faydalana bileceği kütüphaneler olmalıdır. Okumadan, kitap olmadan medeniyet olmaz, bilgi ve hikmete erişilemez.” ifadelerini kullandı.

Bilginin kaynağı kitaplardır

Kütüphaneleri yaygınlaştırarak halka okuma alışkanlığı kazandırmamız gerektiğini belirten Erdoğan, sahip olduğumuz kültür ve medeniyetin temelinin de kitaplar olduğunu ifade ederek, “Bir Müslüman olarak her vatandaşın “oku” emrine uyması lazım. Kültür ve medeniyeti zirveye taşımak istiyorsak okumalıyız. Yaygınlaşan internet kullanımı ile bilginin kaynağının nereden geldiği bilinemiyor. Oysaki kitaplar güvenilir kaynaklardır. Bilginin en sağlam kaynağı kitap ve kütüphanelerdedir.” dedi.

Yerli, milli ve nitelikli çalışmalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kültür ve sanata olan katkısını fırsat bilip bu alanda çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğine de değinen Erdoğan, “Cumhurbaşkanımızın katkısının göz ardı edilmemeli. İstanbul’a yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi’ni Cumhurbaşkanımız açıkladı. Kültür ve Sanata ayrı bir önem veriyor. Bizler bunu fırsat bilip çalışmalarımızı artıracağız. Özellikle kendi kültür ve medeniyet değerlerimizi yansıtan çalışmalara ağırlık vermeliyiz. Yerli, milli ve nitelikli çalışmalar ortaya koymalıyız.” şeklinde konuştu.

Milli değerlerimize ağırlık vermeliyiz

Kültür ve sanatı, yaygın eğitim aracı olarak görmemiz gerektiğini belirten Erdoğan, bu yönde yapılan çalışmalar neticesinde; Yeni “Dede Efendiler, Itri’ler, Sadettin Kaynak’lar, Necip Fazıl Kısakürek’ler, Mehmet Akif İnan’lar, Mehmet Akif Ersoy’lar, Nuri Pakdil’ler” yetiştirmemizin gerekli olduğunu, bu gibi değerlerimizin eserlerinin daha çok sahnelenmesinin gerektiğini söyledi. Kültür ve sanata ağırlık vererek geçmişteki örnek şahsiyetlerimiz gibi kişiler yetiştirmemizin toplumumuza, kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacağını da dile getiren Erdoğan, kendi değerlerimizin kıymetini bilen insanlar yetiştirmeliyiz dedi.

Değerlerimize sahip çıkan sanatçılar

Erdoğan, ülkemizin değerleri ile barışık şahsiyetler yetiştirmemiz gerektiğini söyleyerek, “Ülkemize, milletimize, bayrağımıza, ezanımıza ve toprağımıza canı pahasına sahip olan insanlar yetiştirmeliyiz. Kültür ve sanat alanında büyük sorunlar, sıkıntılar var. İklim çoraktı, inşallah artık iklim mümbit alana dönmeye başladı. İlerleyen ve hızla büyüyen Türkiye sayesinde bu sorunlar aşılacak ve atlatılacaktır.
Bu yılın başlarında, bizim de ısrarla gerçekleştirmesini istediğimiz Mili Kültür Şurası 28 yıl aradan sonra toplandı, burada alınan kararların hep birlikte takipçisi olacağız. 
Geçen haftada 3.Turizm Şurası toplandı. Bunlar çok önemli adımlar. Bir de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında 2023 ve 2071 vizyon ve misyonuna uygun yeniden yapılandırma ile çok daha iyi mesafeler alacağını ümit ediyorum dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.