MÜSİAD’DA sertifika heyecanı

MÜSİAD’DA sertifika heyecanı

MÜSİAD Ankara, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı ve Genç MÜSİAD Ankara işbirliğinde düzenlenen MÜSİAD Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin ikinci sertifika töreni yapıldı.

Büyük bir coşkunun yaşandığı programa siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve öğrenciler yoğun bir katılım gösterdi.
Ankara’da 14 Bin Uluslararası Öğrenci
Programda konuşan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen yıl uluslararası öğrencilerin sayısında belirgin bir artış görüldüğünü ifade ederek, “Ülkemiz, son yıllarda uluslararası öğrenciler için lisans ve lisansüstü eğitimde adeta bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Uluslararası öğrenci kardeşlerimizin eğitimleri için ülkemizi seçmeleri bizleri son derece mutlu ediyor. Şu an ülkemizde okuyan 118 bine yakın, Ankara’da ise 14 bin civarında uluslararası öğrencimiz var. Diğer ülkelerin olduğu gibi bizimde güçlü bir diplomasinin yanında, iyi yetişmiş işgücüne ve yurt dışında güçlü sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilere ihtiyacımız var.” dedi.

Hedef 500 Milyar Dolar İhracat

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “500 milyar dolar ihracat hedefimizde bu kardeşlerimiz aktif rol oynayacaktır diye düşünüyorum” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde katıldığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Açılış Programında uluslararası öğrencilerin önemine değinerek sayının az olduğunu söylediler. Ülkemize gelen her öğrencinin gönüllü elçilerimiz olduğunu belirterek bu sayının en az 350 bin olması gerektiğini ifade ettiler. Biz de MÜSİAD Ankara olarak, bunun farkında ve bilincinde, yıllardır uluslararası öğrenci kardeşlerimize yönelik birçok çalışmayı hayata geçirdik. Ülkemizde eğitim gören 57 farklı ülkeden her biri pırıl pırıl kardeşlerimizle güçlü gönül köprüleri inşa ettik. Çünkü bizler insanların kültürel ve gönül coğrafyalarının, haritalarda gösterilen sınırlardan çok daha geniş olduğunun farkındayız. Dolayısıyla uluslararası öğrenci kardeşlerimizin ülkelerine döndüklerinde ülkemizle gönül bağı kurmuş, ülkemizdeki mevcut potansiyeli bilen, birer fahri Türk elçisi ve ticaret ataşeleri olmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Muhabbet ticarete dökülüyor

Programa katılan AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu konuşmasına “Yeni Türkiye’nin güzel bir projesinde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” diyerek başladı. Gündoğdu, “Konuşmaların içeriği ve bu projenin hayata geçirilmesi amacı, ben de ekonomi ve demokrasi ilişkisini çağrıştırdı. Bugün ithalat ve ihracatın derinleşmesi, ticaret hacminin genişletilmesi elbette ki önemli. Ancak muhabbetin ticarete dökülmesi, kardeşimizde olanın bize, bizde olanın kardeşimize verilmesi çok daha önemli, çok daha değerlidir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dünyanın Her Yeriyle Temas Halindeyiz

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir konuşmasında günümüzde devletlerin devletlerle, devletlerin toplumlarla, toplumların da kültürlerle iletişim kurmalarının kaçınılmaz olduğunu dile getirerek “Türkiye bulunduğu coğrafya itibarıyla bütün dünya topluluklarıyla etkileşim halinde. Dünyanın her yeriyle temas halindeyiz. Bunun en somut çıktısı olarak bugün ülkemizde çok sayıda uluslararası öğrencilerimiz olması bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Projesini Önemsiyoruz

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık yaptığı konuşmasında, Ankara Kalkınması Ajansı olarak kuruldukları günden bu yana Ankara’nın potansiyellerini ortaya çıkararak bunu bir katma değere ve ticari bir değere dönüştürüp istihdamı ve kalkınmayı artırmayı amaçladıklarını belirtti. Şayık, “Uluslararası Öğrenciler Akademisi Projesini oldukça önemsiyoruz. MÜSİAD Ankara’ya böyle güzel bir fikirle ve Kalkınma Ajansı olarak güzel bir iş yapılmasına vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum. Ekonomik, kültürel ve sosyal bağ kurulması ve güçlendirilmesi açısından oldukça değerli.” dedi.

Birlikte Hareket Edersek Daha Fazla Yol Kat Edebiliriz

MÜSİAD Ankara Yönetim Kurulu Üyesi ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İhsan Şahin, konuşmasında ülkelerin dünyada güçlü olmaları için ticaretlerinin ve ekonomilerinin güçlü olması gerektiğine vurgu yaparak, “Ticaretimizin güçlü olması için güçlü tacirlere ihtiyacımız var. MÜSİAD Ankara ve Ankara Ticaret Odası olarak bizim bir farkımız var. Biz sadece güçlü ifadesini kullanmıyoruz. Bu kavramla birlikte ahlaklı ve dürüst tacirler olmayı yeğliyoruz. Eğer sırt sırta verirsek, birbirimizle hemhal olursak, birbirimize sarılırsak, birbirimizle iş yapmayı ve ticaret yapmayı öğrenirsek, birlikte hareket edersek daha fazla yol kat edebiliriz” dedi.

Gönül Köprülerinin Sağlamlaştırılmasına Zemin Oluşturuyoruz

Genç MÜSİAD Ankara Başkanı Eyüp Cendel Ersoy ise yaptığı konuşmasında Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin Türkiye’de okuyan uluslararası öğrencilere yönelik dış ticaret alanında eğitim gördüklerini belirtti. Akademinin ülkemizle gönül köprülerini sağlamlaştırmalarına zemin oluşturmak amacı ile gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Bu projemizle öğrenci kardeşlerimize uzmanlar tarafından gerek teorik gerekse pratiği kapsayan ve 3 ay süren bir dış ticaret eğitimi verildi. Bununla birlikte MÜSİAD Ankara üyesi firmalarımıza geziler düzenlendi; teknik ve kurum ziyaretlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirildi. Yani kısacası üretim, sanayi ve ticaret yerinde görüldü. Projeye yoğun bir ilginin ve başvurunun olması bizleri oldukça mutlu etti. 1000’e yakın bir başvuru aldık.” dedi. Konuşmaların ardından Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nde başarı gösteren öğrencilere sertifikaları verilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.