ODTÜ’DEKİ MESCİT GERÇEKLERİ

ODTÜ’DEKİ MESCİT GERÇEKLERİ

ODTÜ’de bulunan 14 mescidin krokisini eksik ve yanlış bilgilerle basına servis ederek yerleşkeye daha fazla cami ve mescide gerek duyulmadığını iddia eden grupların yalanı, Habervaktim’in ulaştığı ayrıntılı bir kroki ile ortaya çıktı.

MESCİT KAPASİTELERİ GÜLDÜRÜYOR

30 binden fazla kişinin bulunduğu ve Türkiye’nin en büyük kampusü olarak bilinen ODTÜ’de yer alan 1 cami ve 14 mescidin kapasiteleri görenleri güldürdü. Yeni ve ayrıntılı krokiye göre yerleşkede bulunan mescitlerin kapasiteleri 20’yi bile bulmuyor. Kilometrelerce geniş alana yayılan ODTÜ’de sadece iki yerde abdest alınabiliyor. Fakültelerin bulunduğu alanlarda 5 tane küçük namaz kılınacak yer bulunuyor. Çoğu mescit ise izbe mekânlardaki depodan ve elektrik odasından bozma. 

DEPOLAR MESCİT OLARAK KULLANILIYOR

ODTÜ’deki bulunan cami ve mescitlerin kapasiteleri ve mescitlerle ilgili ayrıntılar şöyle: 

-Makine Mühendisliği Mescidi: Mescit yok. Merdiven altına serilmiş kartonlar yardımıyla namazlar kılınıyor. Ancak yönetim tarafından mescit olarak geçiyor.

Elektronik Mühendisliği Mescidi Çok küçük bir alana sahip mescitte sadece 15 erkek aynı anda namaz kılabiliyor.

Hazırlık Binası Mescidi: Kapasite 8 erkek, 5 bayan.

KOSGEB Mescidi: Kapasite 7 erkek.

İkizler Binası Mescidi: Kapasite 15 erkek, 5 bayan


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

4 bin 500 hektar ile Türkiye’nin en büyük kampüs alanına sahip ODTÜ’de mescit tartışmaları hala devam ediyor. Üniversitelerde ibadet özgürlüğünü kısıtlayan ve her defasında muhafazakar öğrencilere saldıran malum çevreler, geçtiğimiz günlerde bazı sol medya gruplarına ODTÜ’de bulunan 1 cami ve 14 mescidin krokisini eksik ve yanlış bilgilerle servis ederek ODTÜ’de camiye ve mescide gerek duyulmadığını iddia etmişti.
YENİ BİR KROKİ DAHA ORTAYA ÇIKTI
Sol ve marjinal gruplar tarafından çok tartışılan ve yine namaz kılmak öğrencilere saldırmak için yeni bir bahane bulunan ODTÜ’deki cami ve mescitlerin bulunduğu krokinin ayrıntılı şekline Habervaktim ulaştı. Kilometrelerce alana yayılmış yerleşkede işaretlenen, her açıdan kullanışlı ve kusursuz gösterilen cami ve mescitlerle ilgili ilginç gerçekler ortaya çıktı.

DEPOLARDAN BOZMA AZ KAPASİTELİ MESCİTLER

ODTÜ’deki cami ve mescitlerin kapasitesi ve son durumlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilerin bulunduğu yeni krokiye göre, fakültelerin bulunduğu ve insan sirkülasyonun en yoğun olduğu alanda sadece 5 adet namaz kılınabilecek yer bulunuyor. Bunlardan sadece iki tanesinde abdest alınabiliyor. Yerleşkedeki diğer 13 ibadet alanında ise abdest alınacak hiçbir yer bulunmuyor. Fakültelerin bulunduğu alan üzerindeki uç noktaların birbirine kuş uçuş uzaklığı ise iki kilometre olarak görülüyor. “Mescit” olarak geçen çoğu yerin normalde elektrik odası ya da depo olarak kullanıldığı ancak ufak bir dizayndan sonra şimdiki görünümüne hazır hale getirildiği kaydediliyor. ODTÜ sınırları içerisinde bulunan 11 mescidin kapasitesinin 20’yi bile geçmediği görülüyor. ODTÜ’de yaklaşık 27 bin öğrencinin ve 2 bin 500 personelin bulunduğunun da altı çiziliyor.    

30 BİN KİŞİLİK ODTÜ’NÜN MESCİT KAPASİTESİ GÜLDÜRÜYOR

ODTÜ’de bulunan cami ve mescitlerin kapasiteleri ve mescitlerle ilgili ayrıntılar şöyle: 

-Makine Mühendisliği Mescidi: Mescit yok. Merdiven altına serilmiş kartonlar yardımıyla namazlar kılınıyor. Ancak yönetim tarafından mescit olarak geçiyor.

Elektronik Mühendisliği Mescidi Çok küçük bir alana sahip mescitte sadece 15 erkek aynı anda namaz kılabiliyor.

ODTÜ Cami: Abdesthane mevcuttur. Kapasitesi bin 500 erkek, 20 bayan.

3. Yurt Mescidi: Normalde elektrik odası olarak kullanılıyor. Sonradan mescit olarak dizayn edilmiş ve kapasite 8 bayan.

4. Yurt Mescidi: Normalde elektrik odasıdır ancak mescit olarak dizayn edilmiştir. Kapasite 8 erkek.

5. Yurt Mescidi: Normalde depo olarak kullanılıyor ancak sonradan mescit olarak dizayn edilmiştir. Kapasitesi 6 bayan.

6. Yurt Mescidi: Kapasite 15 erkek.

7. Yurt Mescidi: Normalde elektrik odasıdır ancak sonradan mescit olarak dizayn edilmiştir. Kapasite 10 bayan.

Kütüphane Mescidi: Abdesthane mevcut, kapasitesi 150 erkek, 70 bayan.

Hazırlık Binası Mescidi: Kapasite 8 erkek, 5 bayan.

KOSGEB Mescidi: Kapasite 7 erkek.

İşçi Mescidi: 300 erkek kapasiteli.

İkizler Binası Mescidi: Kapasite 15 erkek, 5 bayan

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.