‘Sesimizi duyuralım yaptırım uygulayalım’

‘Sesimizi duyuralım yaptırım uygulayalım’

Memur Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, ABD ve İsrail’e tepki göstermekle kalmayıp yaptırımlar da uygulanması gerektiğini söyledi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına çözüm olarak İslam aleminin tüm yollardan tepkisini dile getirerek, sadece kınama değil yaptırımlar uygulaması gerektiğini belirten Memur Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, Kudüs meselesinin gündemden düşürülmeye çalışıldığını belirtti. Kır İslam ülkelerinin ABD ve İsrail’e yaptırımlar uygulayarak haklı tepkimizi tüm dünyaya duyurmamız gerektiğinin altını çizerek “Kudüs meselesi gündemde tutulmalıdır.” dedi.

ABD ve İsrail’e yaptırımlar uygulanmalı

74b5fefd-2106-45b9-aef3-10a6217c173c.jpg

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararına tüm ülke ve İslam alemi olarak haklı tepkimizi göstermemiz gerektiğini ifade eden Memur Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, toplumdaki her bireyin üstüne düşen görevi yaparak Kudüs meselesinin gündemde tutulması gerektiğini belirtti. Alınan Kudüs kararına verilen tepkilerin bir an önce icraata dönüşmesi gerektiğini de belirten Kır, bir an önce İslam ülkeleri olarak ABD ve İsrail’e yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirtti. 

Alınacak kararların millet olarak arkasındayız

İlk olarak Türkiye’de bulunan İncirlik Üssü’nün kapatılması ile işe başlanması gerektiğini belirten Kır, “Ülkemizde bulunan ABD üslerinin kapatılması ile başlanarak, ABD ve İsrail’i zora düşürecek ilişkilere geçilmelidir. Sivil toplum kuruluşları olarak ise bizim işimiz hükümet ve devletimize destek çıkarak onlara moral verip güçlendirmektir. Bizler ABD ve İsrail’e karşı alınan tedbirlerin millet olarak arkasında duracağız. Dünya ülkelerinin dikkatini bu konuya çekecek bir formül bulunup uygulanmalıdır.” dedi. Kudüs’ün sahipli olduğunu tüm dünyaya duyurmalıyız diyen Kır, Kudüs’ten vazgeçilmeyeceğini ve Filistin halkının özgürlüğü için mücadele edeceğimizi dünyaya haykırmamız gerektiğini belirtti.

Özgür bir Filistin için mücadele edeceğiz

Basın kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin bu konuda üstlerine büyük görev düştüğünü belirten Kır, “Kudüs konusunda basın kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine büyük sorumluluk düşmektedir. Üstlenilen sorumluluklar ile hedeflediğimiz noktaya varacağımızı temenni ediyoruz. Aksi takdirde Kudüs meselesinin vebalini hem dünyada hem ahirette vermek zor olur. Kudüs’ün bizim için önemli olduğunu dünyaya anlatacağız. Kudüs’te her inanca mensup insanın ibadetini rahatça yapabileceği özgür bir Filistin olması için mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İsrail yayılmacı bir politika izlemektedir

Kudüs’ün İsrail’in değil Filistin’in başkenti olduğunu belirten Kır, “Kudüs halkı Hz. Ömer’in şehri fethinden itibaren hangi inanca mensup olursa olsun huzur ve güven içinde yaşamışlardır. İsrail’in işgali ile huzur bozulmuş ve güvenlik kalmamıştır. İsrail’in uyguladığı şiddet politikası huzur ve güvenliği bozmuş bugün ki halini almıştır. İsrail yayılmacı bir politika izleyerek bölge halkına şiddet işkence ve eziyet uygulamıştır. Bu suça ABD de ortak olmuştur.” diye konuştu. Siyonist İsrail’in Filistin topraklarına yerleştirilmesinin 3 ana sebebi olduğunu söyleyen Kır, bunlardan ilkinin Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılması, ikincisinin İslam coğrafyasının parçalanması, üçüncüsünün ise de Türkiye’nin etrafının boşaltılarak kaos ortamı oluşturulması olduğunu belirtti.

İslam alemi tek vücut olmalı

Kudüs sorunundan ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Kır, “Bugün ki duruma gelmemizin nedeni ABD ya da İsrail’in güçlü oluşundan yana değil İslam ülkelerinin kendi aralarında parçalanmışlığından ve birbirlerine sahip çıkmadığından kaynaklanmaktadır. Irak’ın işgaline İslam ülkeleri olarak müsaade etmeseydik Suriye Mısır, Libya ve Filistin bu durumlara kadar gelmeyecekti. Biz buradan bir ders çıkarıp tüm İslam alemi olarak tek vücut olmalı ve bir olmalıyız.” dedi.

ABD ve İsrail yalnızlaştırılmalı

Peygamber efendimiz zamanında Mekke’nin fethi ne kadar önemli ise günümüzde de Kudüs’ün bağımsızlığına kavuşturulmasının o kadar önemli olduğunu dile getiren Kır, “Zamanında Mekke’de olan zulüm ve baskı hicreti, hicret Medine İslam Devleti’ni,  Medine ise Mekke’nin fethini gerçekleştirdi. Bugün de bu noktadayız. Umutsuzluğa kapılmamalıyız ve geçmişten ders alarak mücadelemizi sürdürmeliyiz. Siyonistlerin dışında kalan herkes ile diyalog kurarak ABD ve İsrail’i yalnızlaştırmalı gerekirse barış gücü olarak asker gönderilmeli ya da farklı yöntemler uygulanmalıdır. Bunları yetkililer ve uzmanlar daha iyi değerlendirir.” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.