Vali Topaca’dan Okul Müdürlerine Milli Görev

Vali Topaca’dan Okul Müdürlerine Milli Görev

Vali Ercan Topaca, öğrencileri zararlı maddelerden korumak için okullarda zaman zaman genel bir üst-baş, sınıf araması yapılması için okul müdürlerine talimat vererek, “Bunu bir milli görev ve seferberlik emri olarak alalım” dedi.

Ankara Valiliği tarafından MEB Şura Salonu’nda “Uyuşturucu ile Mücadele Farkındalık Eğitimleri Açılış Töreni” gerçekleştirildi. Önceki gün yapılan törene Ankara Valisi Ercan Topaca, Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, emniyet ve asker görevlileri, müftüler, din görevlileri ile çok sayıda misafir katıldı. 

TÜM DÜNYANIN SORUNU

Etkinlikte konuşan Ankara Valisi Ercan Topaca, tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunların başında uyuşturucu geldiğini belirtti. “Birçok devlet, birçok kurum, birçok kuruluş uyuşturucu ile mücadele konusunda çözüm üretmekte zorlanıyor, aciz kalıyor” diyen Topaca, “Bu sorunu tam olarak tanımlayamıyor bile. Bunun çerçevesi nedir. Ne kadar insanı etkiliyor. Kimleri etkiliyor. Tam ölçümü bile yapılamıyor birçok ülkede. Bizim ülkemizde de aynı şekilde bu sorunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

UYUŞTURUCUNUN HEDEFİ GENÇ VE ÇOCUKLAR

Ankara Valisi olarak atandığı 2016 yılı Eylül ayından itibaren uyuşturucu sorunuyla çok daha fazla yüzleşmeye başladığını kaydeden Topaca, bu ölümcül illetin daha çok gençleri ve çocukları hedef aldığını açıkladı. Topaca, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatarak, “Ankara’mızda birkaç rakamı sizlerle paylaşmak istiyorum. İlkokul, ortaokul ve lisede yaklaşık 950 bin öğrencimiz var. Buna üniversiteyi de eklediğimizde yaklaşık 350 bin de üniversite öğrencimiz var. Yani bu işi yapanların hedef kitlesi sadece Ankara’da bir buçuk milyonun üzerindedir. Buna halk eğitimlerdeki, belediyelerdeki mesleki eğitim kurslarını da koyduğunuz zaman yaklaşık iki milyonluk bir hedef kitleden bahsediyoruz. Bu kitleyi korumak devletin ve bizim görevimizdir. Bu konuda mutlaka hepimize düşen görevler vardır” diye konuştu. 

ZEHRİN SEMTİ YOK 

Uyuşturucu sorununun artık gelişmiş toplum ve zengin bölgelerin sorunu olmaktan çıktığını artık her toplumu ve her kesimin içine girdiğini açıklayan Topaca şunları söyledi: “Ankara’da ben şunu gördüm. Bu sorun geneldir, fakir olan yerde de var, muhafazakârlığın çok yoğun olduğu, dini eğilimlerin çok güçlü olduğu yerlerde de bu var. Toplumun bütün kesimlerinde, insanlığın bütün bölgelerini ilgilendiren çok genel bir sorunla karşı karşıyayız. Dolayısıyla çözüm üretirken sadece belli bir kesime, belli bir bölgeye değil; bütün ülkeye, bütün şehre yönelik çözüm üretmek durumundayız”

BU KONUYA HERKESİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR

“Şu an her hafta 50 kişi ile 100 kişi uyuşturucu ile mücadele kapsamında tutuklanıyor. 2017 yılı içinde ilk dokuz ayda, şu ana kadar tutuklanan 987 kişidir. Ekim ayını da eklediğiniz zaman 1000’in üzerinde kişi tutuklanmış. Öyle tahmin ediyorum bu senenin sonuna kadar bu rakamı ikiye katlayacağız. Tabi sadece polisiye tedbirlerle bu işi yapanları yakalamak, malına, parasına el koymak yetmiyor. Ben bunun takipçisi olacağım. Koordinasyonunu en güzel şekilde yapacağız. Bu toplantıyı yapma sebebimiz tam da bu noktada siz devreye giriyorsunuz. Burada aile, öğretmen, okul ve toplum birlikte bu sorunun üzerine gitmemiz gerekiyor”

ÇOCUKLARI DÖRT GÖZLEYİN

“Sizlerden özellikle okul müdürü arkadaşlarımız bu konuya çok duyarlı olmalılar. Çocukları izleyelim. Okulların çevresinde sağında solunda içinde dışında fark etmez veya öğrencinin bulunduğu her yerde bu sorunu izlemeniz bizimle, ilçe milli eğitimle, il milli eğitimle, kaymakamımızla, polisimizle karşılaşacağınız sorunları paylaşmanızı istiyoruz. Ve bir taraftan da çocuklarımızı bilgilendirmemiz gerekiyor. Bu konuda çocuklarımız masumdur. Bu işin ne kadar tehlikeli bir hastalık olduğunu, ne kadar kötü bir madde olduğunu bilmeden maalesef tuzağa düşülüyor. Aynı şekilde burada din görevlisi arkadaşlarımız var. Vaizlerimiz, müftülerimiz var. Onların da kürsüye çıktıkları zaman bu işin dini boyutunu anlatmalılar” 

‘OKULLARDA ARAMA YAPIN’ TALİMATI

“Okul müdürleri arkadaşlarımızın pozisyonlarını gözden geçirmesini istiyorum. Çocukları tek tek izlemelerini, gözlemlemelerini, okulda zaman zaman arama yapmalarını ki zaman zaman bu konuda talimat veriyoruz. Okul müdürümüz inisiyatif kullanacak baştan aşağı okulu arayacak, sınıfı arayacak, öğrenciyi arayacak, dolabını, çantasını arayacak. Bunu bir milli görev olarak alalım, bir seferberlik görev ve emri olarak kabul edelim, bu mücadeleyi yapalım. ‘Sayın Valim bu olur mu?’ demeyin geçen sene yaptık bu sene de yapıyoruz. (Öğrenci) Silah çıktı, kesici, delici aletler çıktı. Biliyorsunuz İstanbul’da geçen hafta hiç istemeğimiz bir olay yaşandı. Bu tür risklerden dolayı tedbir alacağız” 

OKUL POLİSLERİYLE İRTİBATLI OLUN

“Okul polisiyle de sürekli irtibatlı olmalısınız. Karşılaştığınız, hissettiğiniz, gördüğünüz her sorunu görevli polis memurları ile paylaşın. Sizin önemsemediğiniz, küçük gördüğünüz veya ilgisiz gibi düşündüğünüz bir sorun, inanın bazen çok büyük bir şebekenin çökertilmesine vesile olabilir. Dolayısıyla bildiğiniz, gördüğünüz her şeyi arkadaşlarla paylaşın”

METRUK BİNALAR YIKILMALI

“Ankara’da, yaptığımız toplantılarda karşılaştığımız sorunlardan biri de bu metruk binalar. Belediyelerimizle iş birliği yapmak suretiyle bu metruk binaların yıkımı konusunda çok önemli bir çalışmamız var. Birçok ilçemizdeki metruk binaları belediyelerimizle birlikte yıkıyoruz, yıkmaya devam ediyoruz. Arkasından da kentsel dönüşüm geliyor. Buralarda bu faaliyeti sonlandırmak istiyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımız, okul müdürlerimiz, imamlarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, herkes bu faaliyetlerin yoğunlaştığını düşündükleri bu tür alanları, metruk binaları, bölgeleri kaymakamlarımıza, ilçe millî eğitim müdürlerimize, yerine göre okul müdürlerimize, polisimiz, jandarmamıza paylaşmanızda fayda var.”

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.