Vali’ye mektup

Vali’ye mektup

Batıkent Kardelen Mahallesi’ndeki o barlar, Ramazan’ın ardından yeniden açıldı. Mahalleden 12 sitenin sakinleri bir mektupla, yanı başlarında gece geç saatlere kadar yüksek seste müzik çalan barları Vali Ercan Topaca’ya şikayet etti. 

Batıkent’te aileler ile okul ve cami dibinde faaliyetlerini sürdüren barlara tepkiler sürüyor. 
Kardelen Mahallesi’nden 12 sitenin sakinleri bir mektupla, yanı başlarında gece geç saatlere kadar yüksek seste müzik çalan barları Vali Ercan Topaca’ya şikayet etti. 

YAKININDA OKUL VE CAMİ VAR

Batıkent Kardelen Mahallesi 2164. Cadde’de yanyana binalarda çok sayıda içkili mekan bulunuyor. Burası bir Kızılay bir Ulus gibi merkezi bir yer değil ve çevrede tamamen aileler ikamet ediyor. Bu içkili mekanların çevresi ayrıca okullarla dolu. Celal Yardımcı Anadolu Lisesi bu okullardan biri. Bar binalarının hemen yanı başında ayrıda özel bir kolej ile kreş de bulunuyor.

GEÇ SAATLERE KADAR: VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN

Canlı müzik çalınan barlar gece geç saatlere kadar açık kalabiliyor. Özellikle geç saatlerde devam eden canlı müzik çevredeki bina sakinlerini hayli rahatsız ediyor. Canlı müziğin yanı sıra bu barlarda içip içip kendinden geçen müşteriler arasında kavgalar çıkabiliyor; mahalle ortamı bir de bu gürültü ile çirkinleşiyor.

YETKİLİ KURUMLAR TOPU BİRBİRİNE ATIYOR

Söz konusu barlara mahalleden ciddi bir tepki var. Vatandaşlar şikayet için çalmadık kapı bırakmamış durumda ancak bir sonuç alamıyorlar.  Şikayete konu barlara yaptırım konusunda yetkililer topu birbirlerine atarken, birincil sorumlu olarak dikkatlerin çevrildiği CHP’li Fethi Yaşar yönetimindeki Yenimahalle Belediyesi’nin “Barlar yönetmeliğin 100 metre kuralına uyuyor, ruhsatlarında sıkıntı yok”, “Okul barlardan sonra yapıldı” gibi gerekçeler ileri sürerek, barların kapatılamayacağını savunduğu belirtiliyor. 

VALİ TOPACA’YA MEKTUP

Barların çevresindeki tepkili site sakinleri Vali Ercan Topaca’ya hitaben kaleme aldıkları mektupta, rahatsızlıklarını dile getirdi. Çalmadık kapı bırakmadıkların belirten site sakinleri, sonunda Yenimahalle Belediyesi tarafından barların canlı müzik ruhsatlarının iptal edildiği bilgisini aldıklarını ancak yüksek sesle müzik çalınmaya devam edildiğini söylediler. 

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Site sakinleri mektupta “Sayın Valim; bu mekanlarda oluşan  bağırtı, çağırtı, özellikle de aşırı müzik sesi semt sakinleri olarak hepimizi aşırı rahatsız eder oldu. Sizden bu konu üzerinde hassasiyetle durmanızı ve en kısa zamanda bir çözüme kavuşturmanızı rica ediyoruz” dediler. 

İŞTE O KAMUOYUNA AÇIK MEKTUP

“Sayın  Ankara Valisi Ercan Topaca beye,
Sayın Valimiz , Batıkent Kardelen Mah. 2164. Cadde üzerinde bulunan 6-7 adet içkili mekanın akşam 22:00’de başlayıp gece 1-2 saatlerine kadar semtimize vermiş olduğu aşırı gürültüden çok rahatsızız. 
12 site imza toplayarak, makamınız dahil  şikayet etmediğimiz bir makam kalmadı. Ancak her defasında ettiğimiz tüm şikayetler döndü dolaştı Yenimahalle Belediyesi’ne gitti. Yenimahalle Belediyesi de her defasında sorunu geçiştirdi. 
Uzun  uğraşlarımız sonucu belediye tarafından bu mekanların kapanış saatleri 24:00’a çekildi. Ancak bu da bu mekanların saat 24:00’te kapanmasını sağlayamadı. Gece 24:00’te kapanmaları bir yana, gece 1-2 saatlerine kadar gürültüleri şiddetli bir şekilde devam etti. 

Sayın Valim yerleşim alanları içine konulan bu mekanların hemen yanında bir özel okul, hemen arkasında bir devlet lisesi, biraz ilerisinde camimiz mevcut. İnanıyoruz ki, bu mekanların yanından bir defa geçseniz, Yenimahalle Belediyesi’nin nasıl bir yere ruhsat verdiğine siz de şaşırırsınız. 

Yenimahalle Belediyesi’nden almış olduğumuz bilgiye göre bu içkili mekanların hepsinin, canlı müzik ruhsatları iptal edilmiş. Bu anlamda bu mekanların canlı müzik ile gürültü yapmaları mümkün değilken, eskisinden daha beter gürültü çıkarmaya başladılar. 

Sayın Valim; bu mekanlarda oluşan  bağırtı, çağırtı, özellikle de aşırı müzik sesi semt sakinleri olarak hepimizi aşırı rahatsız eder oldu. Sizden bu konu üzerinde hassasiyetle durmanızı ve en kısa zamanda bir çözüme kavuşturmanızı rica ediyoruz. Mobilyacılar, Batı Hayat,  Yukarı Emek, Aşağı Emek, Pera, Uğur, Astim Batı Tower, Güvenç 2, Ayşenur, Batı Yakası, Haksaray, Yıldız Saray sitesi sakinleri.”

Batıkent’teki bu barlar Ramazan ayında kapılarını kapatmış, çevre sakinleri rahat bir nefes almıştı. Habervaktim olayı böyle duyurmuştu: 

ÖLÜMLÜ KAVGA

Sözkonusu barlarda alkolün etkisiyle cinayet de yaşandı. Geçtiğimiz aylarda, bölgedeki Nevizade adlı barda, alkolün de etkisiyle “kadın” yüzünden kavga çıktı. Kavga büyüdü ve silahlar konuştu. Bar yetkilisi ile müşteri arasında kadın yüzünden çıkan kavgada bir kişi öldü.

FEYZULLAH DOĞRU / HABERVAKTIM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.