Patlıcanla yapılan en iyi yemek seçildi - Üstelik çok lezzetli ve doyurucu

Patlıcanla yapılan en iyi yemek seçildi - Üstelik çok lezzetli ve doyurucu

Türk mutfağının en kolay ve en lezzetli patlıcanla hazırlanan tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Üstelik oldukça doyurucu. Türk mutfağının en kolay yemeği: Patlıcan Çığırtma tarifi.

Patlıcan, sadece Türk mutfağında değil, dünya mutfağında da geniş bir yere sahiptir. Bilinen az vitamin ve mineral değerine karşın oldukça kullanışlı bir sebzedir.

Patlıcan mezeden salataya, ana yemekten atıştırmalığa kadar birçok tarifte yer alır. Ancak vereceğimiz tarif, Türk mutfağının en kolay yemeği seçildi.

Patlıcan çığırtması, Bergama yöresinde yapılan zeytinyağlı bir yemektir. Patlıcan kızarırken çıkan sesten dolayı bu ad verilmiştir. Malzemeleri patlıcan, yeşil biber, sarımsak, domates, zeytinyağı ve tuzdur. Azerbaycan'da benzer adla yapılan farklı bir yemek mevcuttur.

Patlıcan Çığırtma Tarifi İçin Malzemeler

5 tane orta boy patlıcan
3 diş sarımsak
4 tane yeşil biber
6 tane orta boy domates
1,5 su bardağı ile zeytinyağı

Patlıcan Çığırtma Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Bu yemeği 1 gece önceden hazırlayıp, dolabınızda muhafaza ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.

Patlıcan Çığırtma Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Yemeğin daha yağlı olmasını istiyorsanız eğer kızartma işleminden hemen sonra fazla yağını dökmeyin.

Patlıcan Çığırtma Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patlıcanları güzel bir şekilde yıkayalım ve alacalı olarak soyalım. Daha sonra ince uzun bir şekilde keselim. Bir kaseye suyu ve tuzu koyalım. İçine patlıcanları alalım ve 10-15 dakika kadar bekletelim. Domateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.

Biberlerimizi yıkayalım ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayıralım. Patlıcanlarımızı sudan alalım ve kurulayalım. Bir tencereye zeytinyağını alalım ve kızdıralım. Önce patlıcanlarımızı daha sonra biberlerimizi kızartalım. Kızartma işlemimiz bitince tavadaki fazla yağımızı boşaltalım ama bir kısmını pişme işlemi için ayıralım. Ardından patlıcanları ve biberleri ekleyelim.

Üstüne domates ve sarımsakları da ekleyelim. Dilediğimiz baharatları da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz. Domateslerimiz yumuşayana dek yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirebiliriz. Herkese afiyet olsun.

Patlıcan Çığırtma Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edebiliriz. Dilerseniz buzdolabında da bekletip daha sonra servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Kaynak: halktv.com

İlgili Haberler