100. Yıl Çarşısı’ndan pis kokular yükseliyor

100. Yıl Çarşısı’ndan pis kokular yükseliyor

Esnafların önemli oranda boşalttığı 100. Yıl Çarşısı’ndan pis kokular yükseliyor. Boş kısımlar, tuvalet ve fuhuş amaçlı kullanılıyor.

Doğan, 2019 yılına kadar kira kontratları olmasına rağmen çarşı esnafına 15 gün içerisinde dükkânları tahliye edin emri geldiğini söyledi. Tahliye emri yüzünden esnafın huzursuz olduğunu belirten Doğan, “Gelen tahliye emirleri yüzünden çarşıya bakım ve onarım yapamıyoruz. Boş dükkânlar tuvalet ve fuhuş amaçlı kullanılıyor, kokudan durulmuyor” dedi.

Kontratları olduğu halde tahliye talebi

Ulus esnafının dertli olduğunu belirten 100’üncü Yıl Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğan bazı dükkânlara kira artışı yapılmasına rağmen tahliye talebi geldiği belirtti. 15 gün içerisinde dükkânları tahliye etmeleri için bildiri gönderildiğini belirten Doğan, esnafın bu durumdan huzursuz olduğunu söyledi. Tebligatın 06.04.2018 tarihinde geldiğini söyleyen Doğan, 2019 yılına kadar kontratları olduğunu daha öncede yetkililerin ruhsat iptaline geldiklerini esnafın bu olaylardan olumsuz bir şekilde etkilendiğini belirtti.

Tahliye talepleri esnafı huzursuz ediyor

Esnafın tahliye talepleri nedeniyle huzursuz olduğunu, çek, senet ödemelerini yapamadığını söyleyen Doğan, toptancıların esnafa vadeli mal vermediklerini vurguladı. Çarşı yıkılacak diye mal alamayan esnafın müşteri sayısında da azalma meydana geldiğini vurgulayan Doğan, esnafa yer gösterilmesini istedi. Ulus’u yapılandırma projesi kapsamında ortaya atılan yıkılma dedikodularının Ulus’u bitirdiğini söyleyen Doğan, “Çarşıda 80’den fazla dükkân bulunmakta. Bunların yarısı bu dedikodular yüzünden boşaltılmış durumda” dedi.

İdrar kokusundan duramıyoruz

Çarşı yönetimi olarak boş dükkânlar yüzünden birçok sorunla karşılaştıklarını belirten Doğan, çarşının muallakta olmasından dolayı bakım ve onarım yapamadıklarını belirtti. Boş dükkânların bazı şahıslar tarafından tuvalet ve fuhuş amaçlı kullanıldığını belirten Doğan, şu ifadeleri kullandı; “Çarşı da idrar kokusundan duramıyoruz. Mescidimizin etrafına dahi bazı şahıslar tuvaletlerini yapıyorlar. Hocamızla dahi yetkili yerlere gittik fakat sonuç alamadık. Bunun yanı sıra boş dükkânlarda fuhuş yapılıyor. Bunlarla baş etmekte güçlük çekiyoruz. Bakım ve onarım yapabilmemiz için çarşının durumunun muallaktan kurtulması gerekli” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.