Akyurt Belediyesi’nin geleneksel turnuvası 10 yaşında

Akyurt Belediyesi’nin geleneksel turnuvası 10 yaşında

Yaz aylarında çocukların dini eğitim almak için gittikleri Yaz Kur’an Kurslarında spor yaparak yeteneklerini ortaya çıkarmak ve kurslarda sürekliliği sağlamak amacıyla düzenlenen “Camiden Sahaya” futbol turnuvasının onuncusu başladı.

Akyurt Müftüsü Adem Yıldız törende yaptığı konuşmada “Bu etkinliğin spor anlayışımızın gelişmesine ciddi katkısı var. İnşallah değerli yavrularımız, gençlerimiz dinini, kitabını, peygamberini, vatan, ezan, mukaddesat sevgisini doğru yerden, doğru kaynaktan, doğru hocalardan alarak yarınlara emin adımlarla ilerleyecekler. Bu organizasyonda emeği geçen belediye başkanımıza ve ekibine sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Kupa layık olanın, hak edenin, hakça mücadele edenin ve elif gibi dimdik olanların olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

HOCALAR İLGİYLE DİNLENSİN İSTİYORUZ

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise “Sevgili gençler biliyorsunuz bu yıl turnuvanın onuncusunu düzenliyoruz ve her sene aslında katlanarak devam ediyor. 23 camimizden 600 öğrencimiz, 600 sporcumuz bu etkinliklere katılım sağladı. Tabii ki bunun merkezinde az önce sayın müftümüzün de dediği gibi cami merkezli bir öğrenme programı yatıyor. Bizim burada maksadımız hem bir araya gelin kaynaşın hem de fiziksel olarak gelişiminize katkı sağlayacak bir etkinlik yapın. Bunun yanında camii de hocalarımızın anlattıklarını ilgiyle ve alakayla dinleyin istiyoruz. 23 takım var 3 ayrı kategoride olacak. Bu tabloya bakarsak bütün camiiler çok iddialı” diye konuştu.

ara.jpg

600 SPORCU CİDDİ RAKAM

Kalecik Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu da gençlere hitap ettiği konuşmasında “23 tane camiimizden arkadaşlarımız var. 600 sporcu çok ciddi bir rakam. Hocalarımıza da Allah kolaylıklar versin. Bu gençlerimizin hepsi pırıl pırıl. Allah sayılarınızı arttırsın. Sporla beraber değerlerimizi de güzelce öğrenmeyi nasip etsin. Her bir takıma ben başarılar diliyorum“ sözlerine yer verdi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.