Altındağ Belediyesi Mehmet Akif Ersoy’un adını kütüphanede yaşatacak

Altındağ Belediyesi Mehmet Akif Ersoy’un adını kütüphanede yaşatacak

İstiklal Marşımızı Altındağ’da kaleme alan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adının yaşatılacağı kütüphane, çok yakında Karapürçek’te hizmete giriyor.

Altındağ'a bir kütüphane daha... "Her mahalleye bir kütüphane" sloganıyla yola çıkan Altındağ Belediyesi, Altındağ'a yeni kütüphaneler kazandırmaya devam ediyor. Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın talimatlarıyla, Karapürçek Mahallesi'nde atıl durumda olan semt hali kütüphaneye dönüştürülüyor. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un adının verileceği kütüphane, çok yakında kapılarını açacak. Kütüphane Karapürçek Mahallesi sakinleri, özellikle de gençler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

“50 BİN AKTİF OKURUMUZ VAR”

Aktif üye sayısı 50 bine yaklaşan mahalle kütüphanelerine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Balcı “Kütüphanelerimizin aktif üye sayısı 50 bine ulaştı. Bu da demek oluyor ki, Altındağ’da 50 bin aktif okurumuz var. Bu gerçekten çok mutluluk verici… Her yaştan Altındağlı vatandaşımız kütüphanelere büyük ilgi gösteriyor. Bu da bizi yeni kütüphaneler yapmak için motive ediyor. Altındağ'a daha fazla kütüphane kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

basliksiz-1.jpg

“KISA SÜREDE AÇILACAK”

Başkan Balcı ayrıca, “Her gittiğimiz ortamda öğrenci kardeşlerimiz hem ders çalışabilecekleri hem de rahat rahat kitap okuyup, araştırma yapabilecekleri mekanlar istiyorlar. Mahalleli kadınlarımız da çok kaliteli vakit geçiriyor kütüphanelerde... Biz de elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah Altındağ'ın her mahallesine kütüphane yapacak, öğrencilerimize çok daha uygun koşullar sunacağız. Karapürçek'teki atıl semt halinin kütüphaneye dönüştürülmesi düşüncesi, mahalle sakinlerinin büyük beğenisini toplamıştı. Şimdi de kütüphanenin açılması sabırsızlıkla bekleniyor. İnşallah kısa sürede kütüphanemizin açılışını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.