Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadisi’nin temelini attı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadisi’nin temelini attı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 17 yıldır çözüm bekleyen Dikmen Vadisi Son Etap’ta çalışmalara başladı. Dikmen Vadisi Son Etap Projesi Tanıtım ve Temel Atma Töreni’nde konuşan Mansur Yavaş, “Belediye zor gününde vatandaşın yanındadır” dedi.

17 yıldır çözüm bekleyen Dikmen Vadisi Son Etap’taki çalışmalar başlıyor. Büyükşehir Belediyesi, 17 yıllık sorunu sona erdirecek Dikmen Vadisi Son Etap Projesi Tanıtım ve Temel Atma Töreni’ni gerçekleştirdi. Proje kapsamında toplam 3 bin 503 konut yapılarak hak sahiplerine verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene; Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve hak sahipleri katıldı.

“EN UCUZA VERECEKSİNİZ”

Törende konuşan Başkan Mansur Yavaş, “Bugün burada 3 bin 503 konutun temeli atılıyor. 1191 hak sahibinin hakları verilecek. Şimdiye kadar 670 milyon lira kira ödenmiş. Ben belediyecilik denince şunu anlarım; devlettir, kamudur. Devlet vatandaşını kandıramaz, aldatmaz. En az 14 bine yakın Ankaralı mağdur var. 17 yıl geçmiş insanları yerlerinden ediyorsunuz. İmzalı kâğıt verip söz veriyorsunuz. Ancak bu sözü tutmak yerine başka işlerle uğraşıyorsunuz, çöp projelere para ayırıyorsunuz. Önce insan borcunu öder sonra başka işler yapar. 4 milyara yakın kira ödemesi yaptık. Ne verdiğimiz kiralar insanlara yaradı ne de belediye bu işten fayda sağladı… Sadece zarar etti. Verdiğimiz kiralarla keşke insanlar geçinebilse… Son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı da Ankara’daki kiralar 15-20 binleri bulmaya başladı. Allah kolaylık versin, dayanma gücü versin” ifadelerini kullandı.

ara-001.jpg

“BELEDİYE ZOR GÜNÜNDE VATANDAŞIN YANINDA”

14 bin hak sahibinin haklarını vermek için canla başla çalıştıklarını kaydeden Yavaş, şöyle devam etti:
“Bizden kaynaklanan hiçbir gecikme yok. Yüzde 15’i vefat etmiş. Daha da geciktikçe öz hakkı olan alın teri ile elde ettiği gayrimenkulün karşılığını göremeden vefat edecek. Belediyemizin eski yönetimi vefat edenlere kul hakkıyla gitmiştir bunu da açıkça söylüyorum. Bu nedenle bugünkü temel atma çok önemli. Ankara halkı neyin doğru neyin yanlış olduğunu çok iyi biliyor. Ankara halkının parasını Ankaralıların ihtiyacı doğrultusunda harcamaya devam edeceğiz. Biz bir an evvel sizlerin konutlarınıza girip ailelerinizle birlikte huzur içerisinde yaşamanın en azından bugün temelini atmak suretiyle eski yönetimin borcunun bir kısmını ödemeye başlıyoruz. İnşallah o anahtarları sizlere vermekte nasip olur, hayırlı uğurlu olsun.”

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.