Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ankara'ya Acil Kent Lokantası

Ankara'ya Acil Kent Lokantası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Kent Lokantaları, sosyal medyayı sallamaya devam ediyor. Emekliler, öğrenciler ve pahalı yemek istemeyen pek çok kişi; uygun fiyata 4 çeşit birbirinden güzel yiyecek ve içecek satın alabilmek için İBB’nin Kent Lokantalarına akın ediyor.

Sosyal medya üzerinde de “bu tepsi sadece… şu kadar para(uygun anlamında)” tarzında paylaşımların artması, başka illerde yaşayan pek çok vatandaşı “bizim kentimizde neden Kent Lokantası” yok söylemi ile düşünceye bıraktı.

İstanbul’da özellikle Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesi sonrasında hizmete açılan İBB Kent Lokantaları, İstanbul’da; Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Çapa, Çatalca, Hisarüstü, Küçükçekmece, Pendik, Sultanahmet, Sultanbeyli, Sultangazi, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar'da hizmet vermeye devam ediyor.

İBB Kent Lokantaları internet sitesi üzerinde yazan bilgiye göre; 35 adet yemek çeşidi sergileniyor. Baktığım da ise; pek çok kişinin evinde daha önce hiç yapamadığı veya yapmadığı ya da dışarıda hiç yemediği veya yiyemediği yemek çeşitleri olduğunu gördüm.

Bu hizmeti vatandaşlardan eksik etmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve Kent Lokantaları çalışan emekçilerine çok teşekkür ediyorum.

Söz konusu hizmetin Ankara’ya acil Kent Lokantası şeklinde duyurmak istiyorum. Mansur Yavaş’ın yaptığı hizmetlerin ve sosyal imkânların yanına bir de Kent Lokantaları eklemesini istiyorum.

Ankara’da; durumu olmayan vatandaşlarımıza, öğrenci kardeşlerimize, iş arasında yemek molası vermek isteyen emekçilere ve emekli vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacağını düşündüğüm Kent Lokantaları acil şekilde Ankara’nın 25 ilçesini tamamında yaygınlaşmasını istiyorum.

Mansur Yavaş’ın gerekirse dava arkadaşı Ekrem İmamoğlu’ndan bu sistem ile ilgili proje detaylarını ve çalışma şartlarını talep ederek, vatandaşların hizmetine Kent Lokantalarını açmasını istiyorum.

12:00 ile 20:00 saatleri arasında her dakika sıcak yemek isteyenlerin ilgi odağı haline gelen Kent Lokantaları, sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin tamamında yaygınlaşarak vatandaşlara hizmet verilmelidir.

Bu konuda önce Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ın çalışma yaparak Kent Lokantaları ile ilgili detayları acil şekilde paylaşmasını ve daha sonraki süreçte ise; Türkiye genelinde diğer illerde de Kent Lokantalarının açılmasını temenni ediyorum.

Gelecek süreçte Kent Lokantaları projesinin sadece İstanbul ile sınırlı kalmadığını görmek, umarım hepimize nasip olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR